Вера у боље дане смедеревског рукомета

РУКОМЕТНИ КЛУБ СМЕДЕРЕВО И ТРОФЕЈ СМЕДЕРЕВА ОРГАНИЗОВАЛИ ТРАДИЦИОНАЛНО РУКОМЕТНО ВЕЧЕ

Рукометни клуб Смедерево и Трофеј Смедерево организовали су сада већ традиционално рукометно вече на којој су награђени најбољи играчи у свим узрастним категоријама, као и појединци који су допринели да у 2017. години Рукометни клуб Смедерево и Трофеј Смедерево постигну тако добре резултате.
Осим пласмана у Прву лигу група Центар, углавном због реорганизације лиге, у овом клубу са поносом истичу да је прошлогодишње четврто место тако младе екипе одличан резултат. Зато је у сезони 2017-2018 примарни циљ, не само опстанак, већ и стварање услова за рад млађих категорија које су приоритет РК Смедерево.
Уз то, организација великог међународног рукометног турнира Трофеј Смедерева, који „прети“ да постане један од највећих у овом делу Европе, окупио је крајем августа више од 2200 учесника из 15 земаља. Довољно да град због свега тога Трофеј награди Сребрњаком града Смедерева.
Све су то били разлози због којих су челни људи клуба са осмехом дочекивали бројне госте и пријатеље клуба.
Због свега набројаног Бобан Благојевић, члан Управног одбора РС Централне Србије и председник Заједнице судија и контролора уручио је председнику РК Смедерево Ненаду Мартићу Плакету за развој и афирмацију рукомета у Централној Србији.
Све најбоље у новој 2018. години Рукометном клубу Смедерево пожелео је и генерални секретар РСС Александар Петровић
– Желим да се захвалим на позиву и да Рукометном клубу Смедерево пожелим још више успеха у 2018. години. Посебно желим да се захвалим Ненаду Мартићу који ради на промоцији рукомета у Смедереву, са посебним освртом на турнир по коме се Смедерево издваја у последњих неколико година – рекао је Александар Петровић.
Присутни су обавештени да ће 2018. године турнир Трофеј Смедерева бити одржан у Смедереву, Пожаревцу и Ковину.
Ненад Мартић се захвалио свима који су допринели добрим резултатима клуба у 2017. години и нагласио да клуб још увек расте. Жеља је, нагласио је Мартић, да клуб постане и остане једна велика и сложна породица.
– Хвала свима који су препознали ово што радимо у клубу. Мислим да смо на добром путу и да су пред клубом године успешних резултата. Желим вам свима много среће и здравља у 2018. години у којој обележавамо велики јубилеј 60 година постојања.
Из сопствених средстава, али и уз помоћ пријатеља, Рукометни клуб Смедерево обезбедио је више од 100 лопти за сваког играча. Истовремено, за први тим купљене су тренерке и уз помоћ града, тако се бар надају у клубу, очекују да у годинама које следе Рукометни клуб Смедерево врате тамо где је био пре десетак година.
У свечаном делу вечери награђени су најбољи играчи у свим категоријама, тренери свих селекција, као и родитељи играча, али и сви остали који су допринели да Рукометни клуб Смедерево организационо буде један од најбољих у граду. Посебно је истакнута помоћ града који је помогао клубу, али и Трофеју да из године у годину постаје све бољи и масовнији.