Смедерево ће добити најмодернију атлетску стазу

АТЛЕТСКИ КЛУБ СМЕДЕРЕВО СВЕЧАНОМ СЕДНИЦОМ ОБЕЛЕЖИО 70 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

Свечаном седницом Атлетски клуб Смедерево обележио је крајем прошле недеље леп јубилеј, седам деценија постојања. Обраћајући се присутнима у сали Градске скупштине, председник Атлетског клуба Дарко Савић је подсетио да је клуб основан 1947. године као секција Спортског друштва Јединство, која је касније прерасла у клуб. До данашњих дана, иако се радило у скромним условима, такмичари овог клуба учествовали су државним, балканским, европском првенству младих, шампионатима за ветеране, бројним маратонима и полумаратонима и освојили су више од 500 медаља
– Наши такмичари три пута су учествовали на јуниорским првенствима света, а пет пута смо били прваци Србије у кросу. У јубиларној години такмичари Атлетског клуба Смедерево освојили су 47 златних, 34 сребрне и 31 бронзану медаљу. Наш рад у будућем периоду засниваће се на афирмацији атлетике кроз програме Атлетског савеза Србије, као и анимације деце и њихово укључивање у тренажни процес. Циљ је да направимо јаку и масовну Атлетску школу. Када то будемо имали можемо да рачунамо на шампионе. Ми смо 2011. године започели пројекат изградње атлетске стазе у смедеревској Тврђави. Стаза, која се управо гради је пројектована по стандардима светске атлетске федерације са осам стаза за трчање и биће могуће одржавање највећих атлетских митинга. Верујем да ће Смедерево следеће године имати најатрактивнију атлетску стазу у Европи и да ће Смедерево у наредним годинама бити познато по атлетичарима и атлетским догађајима – рекао је Дарко Савић председник АК Смедерево.
Присутнима се обратила и др Јасна Аврамовић градоначелница Смедерева.
– Желим да вам честитам јубилеј, 70 година постојања није мало. Мислим да је дошло време да коначно добијете стазу. Уз то, морам да кажем да смо се ове године мало огрешили о клуб приликом расподеле средстава. Зато смо за наредну годину атлетику ставили као спорт од посебног значаја. Мислим да то као клуб заслужујете и вашим досадашњим радом и резултатима – рекла је градоначелница.
Уз најлепше новогодишње честитке, градоначелница је свим члановима Атлетског клуба Смедерево до 12 година уручила новогодишње пакетиће.
Директор Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић истакао је да свака спортска организација која обележава овакав јубилеј, 70 година постојања, заслужује свако поштовање.
– Радује ме ово што сам чуо од градоначелнице, а то је да је атлетика стављена у прву групу спортова, где припада и где јој је место. Оно што је још важније и што ћете видети у годинама које долазе је када атлетска стаза буде готова. Видећете шта то значи за здравље ове деце и грађана Смедерева. Ову стазу моћи ће да користе сви грађани Смедерева у одређеним терминима. Морам да нагласим велику упорност и жељу да се успе у овом пројекту и зато све честитке руководству клуба, а пре свега председнику Дарку Савићу – рекао је Слободан Бранковић.
Директор АСС Слободан Бранковић уручио је захвалнице заслужнима за развој овог спорта у Смедереву и ваучере за куповину спортске опреме најбољим појединцима у 2017. години.