ДОУШНИК и КОКО

 

ДОУШНИК
Oскаровци Мерил Стрип и Том Хенкс први пут наступају у истом филму, и то у историјској политичкој драми Стевена Спилберга „Доушник“ која је на програму биоскопа Центра за културу Смедерево у петак, суботу и недељу, од 12. до 14. децембра, са почетком у 20 сати. Филм је снимљен на основу истинитог догађаја и афере Pentagon papers. Радња је фокусирана на објаву пентагонских докумената у листу Washingon post, којима су 1971. његови новинари открили истину о вијетнамском рату. Пентагонски документи представљају низ службених докумената америчког министарства одбране који су процурили тако што их је војни аналитичар Данијел Елсберг доставио новинарима.
Цена улазнице је 250 динара.

КОКО
Узбудљива мешавина комедије и фантастике у новом анимираном филму „Коко“ очекује биоскопску публику у Смедереву 12, 13. и 14. децембра, а пројекције ће се одржавати са почетком у 16 сати, у 3D верзији, и синхронизовано на српски језик.
Ово анимирано остварење упознаје гледаоце са младим Мигелом који, упркос деценијској забрани музике у његовој породици, сања да постане успешни музичар попут његовог идола, Ернеста де ла Круза. У очајничким настојањима да докаже свој таленат, Мигел ће се наћи у задивљујућој и шароликој Земљи мртвих услед низа мистериозних догађаја. Успут ће упознати шармантног преваранта и заједно са њим кренути на узбудљиво путовање које води ка откривању истине скривене иза Мигелове породичне историје.
Цена улазнице је 300 динара.