Почеле пионирска и Смедеревска десета лига у стрељаштву

СЛЕДЕЋЕ КОЛО КРАЈЕМ ЈАНУАРА:

Најмлађи стрелци смедеревски стрелци, последњих дана 2017. године, започели су надметање у оквиру пете Смедеревске лиге у стрељаштву за пионире. У првом колу победили су Немања Живојиновић код пионира и Ива Марјановић за пионирке.

Најмлађи смедеревски стрелци, у самој завршници 2017. године, започели су надметање у оквиру пете Смедеревске лиге у стрељаштву. Тријумф у првом колу код пионира забележио је прошлогодишњи победник лиге Немања Живојиновић, из Основне школе „Јован Јовановић Змај“ са 165 кругова. Друго место освојио је Никола Теомировић из ОШ „Илија Гарашанин“ из Гроцке са 162 круга, а треће са истим резултатом, али слабијом другом серијом, Лазар Суботић, из ОШ „Др Јован Цвијић“. Код пионирки одличан резултат остварила је Ива Марјановић, из ОШ „Димитрије Давидовић“ са 171 кругом. Друга је била Ивона Бојић из ОШ „Свети Сава“ са 165 кругова, а трећа Наталија Јовановић, из ОШ „Др Јован Цвијић“ са 155 кругова.
У првом колу такмичило се 11 пионира и 5 пионирки. Екипно, код пионира прво место „Димитрије Давидовић“ са 407 кругова, друго место „Ј. Ј. Змај“ са 395 кугова, треће „Јован Цвијић“ са 392 круга. Пионирке „Д. Давидовић“ су биле прве са 303 круга, ученице „Цвијићеве“ освојиле су друго место са 255 кругова, а треће „Свети Сава“ са 165 кругова. Следеће коло лиге се очекује крајем јануара, када ће све екипе бити комплетиране.
Сада већ традиционално, пред последњи викенд у 2017. години, стрелци су започели још једно, десето јубиларно такмичење серијском ваздушном пушком, у оквиру Смедеревске лиге у стрељаштву. Победник свих девет претходних лига, Новица Петровић, сјајно је стартовао и поново пробио границу од 190 кругова и са једним више оставио своје ривале далеко иза себе. Боривоје Провчин је са одличних 187 кругова био други, а трећи са 183 круга Драган Флорић. Сва тројица су учествовала у свих девет досадашњих лига. Петровић наступа за екипу „Јутекса“ а Провчин и Флорић, за „Коре Миг“. У екипном пласману „Кораџије“ су биле прве са 545 кругова, „Јутекс“ други са кругом мање, а трећи СК „Аранђеловац“ са 526 кругова. Такмичило се 25 појединаца и 7 екипа. Код дама, прво место су поделиле Јелена Јаковљевић из екипе „New Press“ и Милица Чорлија из „Аранђеловца“ са по 176 кругова. Друга је била такође аранђеловчанка, Невена Јанковић са 172 круга, а трећа Невена Ђорђевић из СК „Херој Срба“ са 169 кругова. Екипно за 8 кругова је „Аранђеловац“ био бољи од „New Pressa“ са 502 круга, а „Херој Срба“ је трећи са 409 кругова.
Следеће коло лиге одржаће се крајем јануара 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *