Позлатили се Вељко и Душан

ДВА ЗЛАТА ЗА СТРЕЛЦЕ СТРЕЉАЧКЕ ДРУЖИНЕ СМЕДЕРЕВО НА ПРВОМ КОЛУ КУПА ССС ВАЗДУШНИМ ОРУЖЈЕМ У Б ПРОГРАМУ

Нова 2018. година добро је почела за стрелце Смедерева. У Новом Саду је минулог викенда одржано прво коло Купа Стрељачког савеза Србије ваздушним оружјем у Б програму на коме је наступило више од 160 стрелаца (пионири, кадети, млађи јуниори и јуниори) из Србије. У таквој конкуренцији млади стрелци Смедерева освојили су две златне медаље. Одлична резултат остварио је Вељко Илић у конкуренцији млађих јуниора ваздушном пушком.
Он је заједно са Алексом Митровићем (Нови Београд-Ушће) остварио резултат од 594 круга. У последњој серији имали су по 99 кругова па је одлука о победнику пала у петој серији у којој је Вељко забележио максималних 100 кругова.
Одличан наступ имао је Душан Бојић у дисциплини стандардни ваздушни пиштољ. Он је у конкуренцији кадета био први са 531,2 круга. Иза њега су се пласирали Златомир Мрковић из Земуна и Бранислав Томић члан СД Живко Рели Зуц.
Друго коло ће бити одржано у фебруару у Крагујевцу, треће у марту у Београду, док ће се најбољи окупити поново у Новом Саду, на финалном такмичењу 31. марта и 1. априла.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *