Без снаге у финишу

КОШАРКАШИ СМЕДЕРЕВА УМАЛО ДО ПОБЕДЕ НАД ПИРОЋАНЦИМА

Кошаркаши Смедерева и даље су једина екипа Друге кошаркашке лиге Србије без победе. Мало је недостајало да се прошлог петка радују првом тријумфу. Смедеревци су у 16. колу прописно намучили фаворизовани Пирот и да у последњих десет минута није понестало снаге можда би Пироћанци Дворану Смедерево напустили погнутих глава.
Гости су боље отворили утакмицу који су средином прве четвртине имали десет поена предности – 24:14. Двоцифрен заостатак није обесхрабрио домаће кошаркаше који су преко врло расположеног Стојановића (13 поена у првој четвртини) први период завршили нерешеним резултатом. Гости су у другом периоду заиграли много боље у фази напада, а када се на то надовеже растрзана игра домаћих у одбрани онда и не чуди што су на полувремнену имали заостатак од 9 кошева 52:43.
У претходним утакмицама кошаркаши Смедерева су падали у трећој четвртини али то сада није био случај. Рнић И Стојановић, уз помоћ осталих саиграча, успели су да у последњих десет минута уђу са само два поена заостатка. Нажалост, у последној четвртини кошаркаши Смедерева остали без снаге И идеје у фази напада што су искусни гости умели да казне. Средином овог пеиода отишли сун а девет понена разлике И тада је било јасно да бодови одлазе у Пирот за коначних 79:73.
У екипи Смедерева одличну партију пружио је Филип Стојановић са 27 поена (4 тројке) док је Рнић додао 20. У гостујућој екипи најефикаснији је био Рашић са 20 поена, 15 је додао Ђонлић, поена мање убацио је Пендић, а Стојановић је утакмицу завршио са 13 поена.
У наредном колу Смедерево се у Зрењанину састаје са домаћим Пролетером.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *