Гимназијалке недорасле Смедеревкама

ОДБОЈКАШИЦЕ СМЕДЕРЕВА РУТИНСКОМ ИГРОМ ЗАБЕЛЕЖИЛЕ ПРВУ ПОБЕДУ У НАСТАВКУ СЕЗОНЕ ПРЕД ДОМАЋОМ ПУБЛИКОМ

Иако без неколико стандардних првотимки, одбојкашице Смедерева за нешто више од 60 минута забележиле су нову првенствену победу у шампионату Прве лиге Србије. Смедеревке суп ред својим присталицама са максималних 3:0 (25:14, 25:19 и 25:18) биле боље од Гимназијалца из Краљева. Дилема у вези са победником на утакмици 14. кола није било. Младе одбојкашице из Краљева одолевале су само у уводним поенима сва три сета. Како је време одмицало до изражаја је долазило велико искуство и квалитет екипе коју са клупе води Синиша Живак.
-Нисам очекивао овако убедљиву победу јер нисмо комплетни, а и ове девојке које су изашле на терен још се нису опоравиле од грипа који нам је задао много проблема у последњуих десетак дана. Уз то Драгица Смоловић и Маријана Раковић нису могле да играју због обавеза на послу. Играли смо у постави која тешко да ће поново да се нађе на паркету на оваквим позицијама. Битно је да смо победили и да се сада, колико можемо, окренемо наредном ривалу. Гостујемо одличном Београду и сигурно нас очекује нас врло тешка утакмица. Надам се да ћемо комплетни одиграти против екипе од које смо пражени и јесенас на нашем терену. Волео бих да пружим одобра отпор екипи која је фаворит у предстојећем окршају – нада се Синиша Живак.
После 14 одиграних кола смедеревске одбојкашице заузимају шесто место са осам победа и шест пораза. Води ФОК са 12 тријумфа, следи Уб са победом мање, а на трећем и четвртом месту са по 10 тријумфа налазе се Београд и Омладинац.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *