Смедеревцима пет медаља

ДОБАР СТАРТ СМЕДЕРЕВСКИХ СТРЕЛАЦА ВАЗДУШНИМ ОРУЖЈЕМ У НОВОМ САДУ

Ако се по јутру дан познаје, пред смедеревским стрелцима је успешна такмичарска година. На првом међународном турниру ваздушним оружјем, одржаном током викенда у Новом Саду, стрелци Смедерева освојили су пет медаља.
Два пута на победничко постоље пели су се Вељко Илић и Петар Адамовић, а до бронзе је стигао Душан Бојић у конкуренцији јуниора ваздушним пиштољем.
Вељко Илић, најпре је освојио сребрну медаљу у миксу. У новој олимпијској дисциплини наступио је у пару са Иваном Марић, из Клуба стрељачких спортова у Београду. Њихов финални резултат вредео је 489,7 кругова. За круг и по, бољи од овог јуниорског пара, који ће заједно наступити у миксу и на предстојећем Европском првенству, био је новосадски, сениорски тандем: Ђорђе Јањић и Татјана Бањац. Треће место припало је Нишлијама, Андрији Миловановићу и Лари Цанић са 428,3 круга.
Илић се и у појединачном наступу окитио сребрном медаљом. У такмичењу јуниора победу је однео Алекса Митровић из СК „Нови Београд Ушће“ са 619,2 круга, Илић је имао солидних 612,8 кругова, бронзу је освојио Стојан Стевановић из „Полицајца“ са 610,2 круга.
Оно што је Илић, пропустио, дочекао је Петар Адамовић. Он је најпре освојио златну медаљу као јуниор и као осми са 556 кругова се пласирао у финале у општој категорији, где је иза себе оставио много искусније стрелце освајањем бронзаног одличја.
Следећег викенда на смедеревском стрелишту одржаће се Финале купа Стрељачког савеза Србије у А програму, а у финалу наших 5 стрелаца појавиће се у шест наступа. Пушком Вељко Илић у обе категорије, јуниора и сениора, и Немања Адамовић у категорији јуниора. Пиштољем јуниори, Петар Адамовић и Душан Бојић, јуниорка Ана Тодоровић и сениорка Ана Алентијев. Млада мама Јасмина Миловановић, прескочиће ово такмичење, иако се квалификовала у категорији сениорки истим оружјем. Смедерево ће ипак, имати и тимове у обе дисциплине у екипном надметању.