„Флорентински шешир“

Позориште „Бошко Буха“ гостоваће у Центру за културу Смедерево у суботу, 24. фебруара са представом „Флорентински шешир“ коју је према комаду Ежена Лабиша режирао Даријан Михајловић.
У француском водвиљу, написаном у 19.веку, кроз редитељско читање је сагледана сличност са нашим сада и овде у погледу друштвених подела. Представа доноси слику друштва у коме постоји заоштрена подела између грађана, сељака са додатком трећег сталежа, аристократа, обезнађених падом другог Француског царства и поновним обнављањем Републике после пада Наполеона III. Та три света Лабиш је повезао једним јединим шеширом који постаје парадигма лудости друштва у декаденцији.
Kомад се у оригиналу зове „Италијански сламанти шешир” и игра се већ више од века, а Рене Клер је по њему снимио свој чувени истоимени филм.
У глумачкој екипи која ће извести ово динамично сценско дело пред публиком у Великој дворани Центра за културу Смедерево су Дејан Луткић, Горан Јевтић, Зоран Цвијановић, Владан Дујовић, Драгољуб Денда, Урош Јовчић, Александар Радојичић, Ненад Ненадовић, Милош Влалукин, Теодора Ристовски, Лена Богдановић, Катарина Гојковић, Јелена Тркуља, Ивана Локнер…
Представа почиње у 20 сати. Цена улазнице за партер је 700 динара, а за балкон 600 динара.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *