Шеста узастопна победа

ПАЛАНЧАНИ У ПОСЛЕДЊОЈ ЧЕТВРТИНИ СЛОМИЛИ ОТПОР КЛИКА У АРИЉУ

Младост из Смедеревске Паланке је једина екипа која у другом делу Друге лиге Србије не зна за пораз. До шесте узастопне победе екипа Зорана Тодоровића стигла је на гостовању у Ариљу. Савладан је домаћи Клик са 77:71 (18:16, 19:16, 18:19 и 16:26). Све до 25. минута деловало је да ће бодови остати у Ариљу. Домаћи кошаркаши играли су до тог тренутка одлично и имали великих 10 поена предности 44:34.
Кола домаћег тима кренула су низбрдо после одлуке арбитара да досуде техничку грешку Николи Бакрачлићу због симулације фаула у нападу. На ову одлуку бурно су протествовали тренер и председник домаће екипе за шта су кажњени искључујућим личним грешкама. Поклон од шест слободних бацања, уз лопту са стране, кошаркаши Младости искористили су да до уласка у последњих десет минута предност домаћина смање на 55:51.
Серијом 15:5 почетком последње четвртине Паланчани праве преокрет за нову првенствену победу која их и даље оставља као најозбиљнијег конкурента за пласман у Кошаркашку лигу Србије.
Кошаркаше Младости до 14 првенствене победе водили су Стефан Којић са 28 поена и Илија Цветковић са 14 погодака. У домаћој екипи бољи од осталих били су Немања Арнаутовић и Драган Митровић са по 15 погодака.
После серије тешких утакмица у наредном колу кошаркаши Младости угостиће пред својим навијачима екипу Константина из Ниша.