„Облик воде“ и „Лед“

„Облик воде“, нови филм Гиљерма дел Тора, на последњој церемонији доделе Оскара проглашен за најбољи филм, при чему је и дел Торо добио ово престижно признање као најбољи редитељ, биће приказиван у биоскопу Центра за културу Смедерево у петак, суботу и недељу, 9, 10. и 11. марта са почетком у 18 сати.
„Облик воде“ је бајковита прича, жанровски спој фантастике и драме, смештена у време Хладног рата у САД, око 1962. године. У тајној, високо обезбеђеној владиној лабораторији, задужена за одржавање ради Елајза, која води самотан живот. Коренита промена наступиће када она са својом колегиницом Зелдом открије тајни експеримент унутар лабораторије, амфибијско створење које се држи у заточеништву и са којим остварује необичну повезаност и блискост.
Цена улазнице је 250 динара.

Руски филм „Лед“, љубавна драма са елементима мјузикла у коме улогу остварује и Милош Биковић, на биоскопском репертоару Центра за културу Смедерево биће од 9. до 11. марта а почетак пројекције је у 20 сати.
Инспирисан истинитим догађајима, „Лед“ је емотивна прича о девојци којој је љубав помогла да устане из инвалидских колица и да постане шампион света у клизању.
Још од раног детињства, Нађа је веровала у чуда. Замишљала је како истрчава на лед уз овације публике и изводи свој најлепши плес. Због своје вере и истрајности, она постаје позната клизачица. На корак до највећег успеха у каријери, Нађа доживљава озбиљну повреду и завршава у инвалидским колицима. Вративши се у родни град Иркутск, она поново проналази своје снове – захваљујући снази Сибира у њеној крви, али и неочекиваној љубави према хокејашу Саши.
Цена улазнице је 250 динара.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *