Илић и Бојић поново брилијантни

МЕДАЉЕ ДВЕ ЗЛАТА ВРЕДНЕ

Како су почели своје учешће на куп такмичењу Србије у Б програму, наши млади стрелци Вељко Илић и Душан Бојић, тако су га и завршили – са златним медаљама у својим категоријама и пласманом на финални турнир.

Вељко Илић и Душан Бојић, млади стрелци „Смедерева“, како су почетком године започели своје учешће у оквиру Купа Стрељачког савеза Србије, у Б – развојном програму, тако су га и привели крају, златним медаљама, освојеним на последњем, трећем колу које је одржано јуче у Спортском центру „Младост“ у Крагујевцу.
Вељко Илић, са 592 круга освојио је другу златну медаљу у категорији млађих јуниора стандардном ваздушном пушком. Са истим резултатом на другом месту се нашао Алекса Митровић из Стрељачког клуба „Нови Београд – Ушће“. Пошто су обојица погодила по апсолутних 100 кругова у последње две серије, пресудила је четврта, у којој је Илић забележио 99 кругова, два више од Митровића и освојио злато. Бронзану медаљу освојио је крагујевчанин Марко Ивановић из СК „Чика Мата“ са 591 кругом. Интересантно је да се исто десило и у првом колу. Наступила су 34 млађа јуниора.
Душан Бојић, наставља са добрим резултатима у дисциплини пиштољ. Са 539 кругова освојио је своју другу златну медаљу, у категорији кадета. Сребрну медаљу са 3 круга мање освојио је стрелац „Земун центра“ Златомир Марковић, а бронзу са 510 кругова Јован Јовић из клуба „Нови Београд – Ушће“. Такмичило се 10 кадета.
Вељко Илић се у финале пласирао као други са 24 бода, које су му донеле две златне медаље, са првог и трећег кола, а на другом није наступио. Бојић је био убедљиво најбољи кадет са две златне и једном сребрном медаљом, односно 34 бода из сва три кола, а пласирао се и у финале млађих јуниора као четврти са 19 бодова.
Поред њих у финале кадеткиња пушком пласирала се и Наталија Тасић, као седма са 10 бодова. Тасићева је у трећем колу забележила 384 круга што јој је донело 16-то место у конкуренцији 31 кадеткиње. Осим ње, пушком су још гађали и кадети: Немања Адамовић и Немања Живојиновић, који су се са 566 и 544 круга, пласирали на девето и осамнаесто место. Зачеља у катагеорији кадеткиња и млађих јуниорки пиштољем заузеле су наше девојке: Катарина Миловановић са 309 кругова била је осма, а осамнаеста Тијана Димитријевић са 302 круга. Ипак, и Миловановићева је са 3 освојена бода обезбедила учешће на завршном турниру са последње десете позиције. Повратник на ватрену линију Милош Николић, са 509 кругова заузео је четрнаестоместо у конкуренцији 21 млађег јуниора. Финале купа Србије у Б програму, на 10 метара, одржаће се 30. марта и 1. априла у Новом Саду.
У суботу и недељу, 17. и 18. марта, на стрелишту у Спортској хали Смерево, одржаће се Првенство Србије ваздушним оружјем у А програму. На државном првенству учествоваће 276 стрелаца из 33 клуба. На финалима у свим категоријама наступиће смедеревска поп рок група Need, а улаз за све заинтересоване је бесплатан.