Четврти у земљи, стоти на свету

СМЕДЕРЕВСКИМ ГИМНАЗИЈАЛЦИМА УРУЧЕНИ СЕРТИФИКАТИ ЗА УЧЕШЋЕ НА ГЛОБАЛНОМ ТАКМИЧЕЊУ:

Ученици смедеревске Гимназије недавно су добили сертификате као потврду веома успешног, међународног такмичења из познавања енглеског језика.

„Best in English“ је такмичење међународног карактера и организује га Институт за развој компетенција из Прага. У овом такмичењу су по први пут учествовали и ђаци Гимназије у Смедереву.
Надметање се одвија „он лајн“ и траје сат времена – у исто време сви учесници широм света почињу такмичење, с тим што је најмањи број учесника по школи 10. У нашој Гимназији их је било 20, с тим што се свеукупни резултат рачуна на основу постигнућа десеторо најбољих. Тако је, знање на овај начин проверило 17 612 ученика из 29 земаља. Смедеревски гимназијалци су били четврта школа Србије и међу 750 школа, 105. у свету. Најбоље резултате остварили су матуранти Сања Станковић, Алекса Спасић, Катарина Љушић, Страхиња Вујасиновић, Стефан Васић и Михајло Ивковић, као и ученици другог разреда Марија Граовац, Исидора Ђорђевић, Ирена Тимић и Невена Симић. Сви су добили појединачне сертификате, а школа их је наградила скромним поклонима (Oxford речницима).
Координатор такмичења била је професор енглеског језика Ана Мартиновић.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *