Успешно окончана још једна грејна сезона у Смедереву

РАЗГОВОР С ПОВОДОМ >> ВЛАДИМИР КУЛАГИЋ, ДИРЕКТОР ЈП „ГРЕЈАЊЕ“

Завршена је грејна сезона коју је обележио нешто нижи утрошак енергената због чињенице да је зима, осим у пар налета, била релативно блага, али је истовремено, од првих до последњих набавки, то била и сезона коју карактерише изузетно висока цена нафте. Због тога ће у ЈП Грејање размотрити све параметре који утичу на формирање цене – каже, између осталог, у разговору за Наше новине, директор Владимир Кулагић.

Знамо да званично, грејна сезона траје до 15. априла, али и да рад овог предузећа диктирају временске прилике. Значи ли то да сте ипак у приправности да уколико је то потребно, загрејете радијаторе крајем овог месеца за када се најављују нешто ниже температуре?
Управо тако, грејна сезона је формално завршена 15. априла, због лепог времена и пар дана раније, за разлику од претходне две године када смо због хладнијих дана у другој половини априла, грејали малтене до маја месеца. Према месечној прогнози РХМЗ-а, која је управо објављена, до средине маја неће бити већих колебања температуре и највероватније неће бити потребе за грејањем.

Раније сте најављивали да се цена, до краја ове грејне сезоне неће мењати, али да постоји могућност да ћете на даље размотрити корекцију, има ли новости по том питању, да ли је поскупљење постало извесно?
Ову грејну сезону, малтене од првих набавки, прати тренд раста цене нафте на светском тржишту, а самим тим и цене мазута. Нафта је са 45 долара за барел поскупела на безмало 68 долара за барел, што представља приличан проблем за обезбеђивање нових количина, а посебно утиче на ликвидност предузећа које нагомилане обавезе мора да измирује. Укупну ситуацију јесте ублажила мања потрошња енергента у односу на претходну годину, али свакако морамо размотрити све параметре који утичу на цену како би донели одлуку о корекцији цене за нову грејну сезону.

Долазак пролећа не значи крај активности у ЈП Грејање већ само њихово смењивање, шта ће, у наредних месец – два бити први наредни послови у предузећу?
Пред нама је период када анализирамо рад постројења у претходној грејној сезони, израђујемо и усвајамо План ремонтних активности за припрему наредне грејне сезоне и од маја месеца активно крећемо у реализацију договореног. То су послови који нас непосредно очекују у наредних пар недеља. Поред наведеног имамо сталне активности на имплементацији пројекта финансијског управљања и контроле и посебно активности на реализацији наплате за пружене услуге у периоду ван грејне сезоне.

Када сте то поменули знамо да расте и проценат наплате, и да се креће на нивоу од 85 до чак 90 % што је одличан резултат у односу на искуства неких других јавних предузећа и сведочи о томе да су корисници задовољни услугом. Претпостављамо да за преостале неплатише постоје неке погодности, репрограм дуга, можете ли на крају нешто детаљније да нам кажете, какви су услови?
Наравно, процент наплате је задовољавајући, али се предузимају и даље све мере како би се још повећао. Предузеће сваки месец пре утужења опомиње неплатише због дуговања, да би избегли крајњу меру, односно принудну наплату путем извршитеља, иако то није више законска обавеза.
Погодности за измирење дуга наравно постоје и то већ траје годинама. Потписивањем споразума о одложеној отплати дуга корисници могу да избегну утужење или прецизније реченог могу да избегну подношење Предлога за дозволу извршења на основу веродостојне исправе код јавних извршитеља. Корисници могу закључити споразум на период од 5-36 месечних рата, зависно од висине дуга уз отпис 50% камате. Подразумева се да је корисник, односно потписник споразума у обавези да поред редовне рате, сваки месец до 28-ог у месецу измирује текућу обавезу за претходни месец. Такође, Предузеће нуди корисницима и могућност отписа целокупне камате уколико једнократно измирe целокупно дуговање.