Гимназијалкама бронза

СМЕДЕРЕВО ДОМАЋИН РЕПУБЛИЧКОГ ШКОЛСКОГ ПРВЕНСТВА У СТРЕЉАШТВУ

Прошлог четвртка на Стрелишту у Смедереву одржано је републичко Школско првенство Србије за ученике средњих и основних школа.

Учествовало је близу 300 такмичара, а нашем граду медаљу су донеле ученице смедеревске Гимназије. Наталија Тасић и Катарина Миловановић (обе чланице СД Смедерево) и Ирена Станковић (СК Херој Срба) освојиле су бронзану медаљу иако су имале исти резултат као и другопласирана екипа СПВШ Стеван Синђелић из Врања, обе екипе по 755 кругова. Нажалост, у последњој серији Врањанке су “упуцале” 261 круг, а Смедеревке 257, па је тако сребро отишло у Врање. У овој конкуренцији тријумфовале су гимназијалке из Пирота.
У појединачној конкуренцијиНаталији Тасић за два круга измакла је и појединачна медаља, па је са 269 кругова била четврта.
У такмичењу ученика средњих школа најбољи пласман од Смедереваца стрелаца остварио је Вељко Илић, ученик Техничке школе. Са 270 кругова био је седми.
Најбоље пласирани стрелац у категорији пионира је Немања Живојиновић, ученик ОШ „Јован Јовановић Змај“. Као и Илић, заузео је седмо место, са 180 кругова. И њему су до медаље недостајала два круга.
Пионирке Смедерева биле су далеко од постоља и појединачно и екипно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *