Почели радови на градским улицама, изабрани извођачи за локалне путеве

СТАРТ ГРАЂЕВИНСКЕ СЕЗОНЕ У ПУНОМ ТЕМПУ

Већ завршени радови у Јагодинској улици, ускоро наставак радова у Вучачкој у дужини од 550 метара. Планира се и рехабилитација коловоза у Пролетерској и на Коларском путу. Расписује се јавна набавка за обнову улица под коцком, а изабрани су извоћачи радова на реконсрукцији локалних путева.

Многи радови су већ започети, расписују се јавне набавке за одређене саобраћајнице и путве, а изабран је извођач радова за посао рехабилитације локалних путева. Ресор инфраструктуре и месних заједница, који у Градском већу води Мирко Ђурић, задужен је за бројне послове, који, током првог дела сезоне очекују локалну самоуправу и јавна предузећа, која су преузела ингеренције и обавезе некадашње Дирекције за изградњу града.
Већ су завршени радови на асфалтирању Јагодинске улице у дужини од 320 метара. Овај посао је у надлежности Паркинг сервиса, који после гашења Дирекције преузима део обавеза и послова тог предузећа – каже Мирко Ђурић – Ипак, ми у овом делу града настављамо радове у Вучачкој улици, где би требало да се обави реконструкција у дужини од 550 метара. Од већих радова очекује нас и део прошлогодишњих обавеза, чија ће реализација ускоро почети. Радиће се рехабилитација Пролетерске, која спаја раскринцу са Коларским путем и улицом Војводе Степе са школом и Месном заједницом на Царини, а од прошле године чека нас и рехабилитација дела Коларског пута у дужини од 650 метара.
Један од важнијих послова је и рехабилитација улица под коцком. Струка је одвано рекла да је најквалитетнији начин обнове коловоза у оваквим улицама, док се не стекну услови за потпуну реконструкцију, замена коцки и препакивање постојећих, уз стабилизацију носећег, доњег слоја. Таква искуства и поступке, возачи су идентификовали као оптималне, јер коцка, посебно, у зимскмим условима омогућава бољу контролу над возилом и безбеднију вожњу. Расписује се јавна набавка за рехабилитацију улица под коцком. Овај посао је вредан 12 милиона динара. Реч је о шест саобраћајница. Коцка ће се мењати и препакивати у Балканској улици у дужини од 410 метара, улици Доситеја Обрадовића на Царини, у дужини од 360 метара, радиће се коцка у Кајмакчаланској, где се овај посао обавља на деоници од 250 метара. Реч је о наставку рехабилитације ове улице, где је већ раније обновљена коцка у доњем делу, од раскрснице са Петријевским путем и улице Старца Вујадина. Такође, предвиђена је замена коцке у Стеријиној улици у дужини од 170 метара, Војводе Миленка, где се коцка мења на деоници од 350 метара и коначно у Устаничкој у дужини од 220 метара – каже Мирко Ђурић.
У мају је предвиђено расписивање поступка јавне набавке за изградњу градских и сеоских улица. То је у сваком случају најобимнији посао који очекује грађевинаре у Смедереву ове сезоне. Док не буде расписан поступак јавних набавки за овај стратешки инфраструктурни посао у граду и селима, радиће се рехабилитација коловоза на такозваним локалним и прилазним путевима. Недавно је изабран извођач радова на пословима рехабилитације коловоза на локалним сеоским и прилазним путевима. Посао вредан 24 милиона динара припао је предузећу Шумадија из Рипња. Средином седмице истиче рок од 5 дана превићен за жалбе и након тога биће потписан уговор са извођачима за рехабилитацију локалног пута Суводол-Друговац у дужини од два и по километра, локалног пута Ландол-Колари у дужини од једног километра и Београдског пута у дужини од 1,5 километара – завршава Мирко Ђурић преглед тренутних и очекиваних послова у првом делу грађевинске сезоне.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *