Заказана седница Скупштине

ШТА ЛИ ДОНОСИ ПЕТАК?

Одборнике и овога пута чека обиман дневни ред од 20 тачака, а на двоструко више тема (имајући у виду обједињавање подтачки). Локалну јавност пак највише интересује хоће ли се поновити сценарио са прошлог заседања…

На почетку ће се изјашњавати о сету одлука које су неопходне како би се наставили радови на измештању индустријског колосека, плановима детаљне регулације Индустријске зоне сектора север североисток, југ, централно подручје, стари пут у Шалинцу и Марина Смедерево.
На дневном реду су и акциони план за побољшање положаја Рома за период од 2018. до 2021. Оно што ће занимати већи део Смедереваца је одлука којом се прецизира висина накнаде за текуће одржавање зграда, као и накнаде за принудно постављеног управника. Судећи по осмој тачки, дуг ЈП Ласта Смедерево према граду поново ће бити конвертован у капитал града (на име дела пореза на зараде који би требало да буде приход града).
Одборници ће разматрати финансијске и планове рада за ову годину Центра за социјални рад, Дома здравља и Апотеке Смедерево, као и финансијске извештаје установа чији је оснивач град. Такође, биће представљени резултати мера спроведених прошле године као сегменту пољопривредне и политике руралног развоја и предлог мера за ову годину.
Од наредне седнице, уколико буду усвојени предлози, за споменике природе биће проглашени храстови Платнара, Лужњак, Долово и Карађорђеву дуд, а предвиђене су и измене и допуне одлуке о заштити Шалиначког луга.
Међутим, значај самих тема Скупштине у овом тренутку је помало у сенци, јер локална јавност ово заседање очекује са великим интересовањем пре свега због дешавања која су обележила прошло заседање на којем се део одборника СНС-а није појавио, па је на иницијативу СПС-а седница прекинута и настављена у поподневним сатима. Тада се, додуше, већи број одборника из редова напредњака који су раније били одсутни ипак појавио и седница је у наставку трајала таман толико колико је било потребно да се дневни ред усвоји без дискусије.