Интензивне активности и у априлу

ЗА МЕСЕЦ ДАНА ПРИКУПЉЕНА 201 ЈЕДИНИЦА КРВИ:

Црвени крст Смедерево је и у априлу реализовао различите активности из свог програма рада.

У акцијама добровољног давања крви, које су претходног месеца одржане на градском тргу у сарадњи са Институтом за трансфузију крви Србије, прикупљена је 201 јединица.
Волонтери и активисти ове хуманитарне организације обележили су на градском тргу 7. април, Светски дан здравља, при чему су делили лифлете, а деца су цртала на тему здравог живота. Волонтери Теренске јединице Црвеног крста Смедерево „Др Владан Ђорђевић“ и чланови подмлатка били су део Ускршњег дечијег фестивала у Михајловцу. Едуковани волонтери Црвеног крста Смедерево су 12. априла у Основној школи “Херој Света Младеновић” у Сараорцима одржали два предавања. Млађим основцима говорили су о толеранцији, а старијима о превенцији трговине људима.
Финале конкурса „Крв живот значи“ одржано је 20. априла, а комисија је са подручја града Смедерева одабрала три најбоља ликовна и два литерална рада за даљи круг такмичења на нивоу Црвеног крста Србије.
Волонтери Црвеног крста Смедерево учествовали су од 20. до 22. априла у Митровом Пољу на семинару „3к живота“. Циљ семинара била је обука из области организовања акција добровољног давања крви и учествовања у њима. У оквиру свакодневних активности, Црвени крст Смедерево прикупља половну гардеробу, коју прослеђује социјално угроженим породицама, сазнали смо од Зденке Видојевић, стручног сарадника Црвеног крста Смедерево.