Не помаже ни Ђурђевдан

ФУДБАЛЕРИМА СМЕДЕРЕВА БОЉИ ОД ФАП-А, СЛАБИЈИ ОД ПРОВА

Како одмиче други део првенства Српске лиге Запад све је јасније да од пласмана у Прву Лигу Србије нема ништа, бар што се тиче фудбалера Смедерева.
Смедеревци су најпре 2., маја као домаћини победили екипу ФАП-а са 1:0, а само четири дана касније, на своју славу Ђурђевдан, коју су обележили у својим клупским просторијама, морали су да положе оружје у Прову у окршају са истоименим тимом. Домаћин је славио победу резултатом 2:0, а головима су кумовале грешке гостујућих играча. Најпре су у првом полувремену допустили јевтин погодак после корнера, а онда су у другом полувремену били неми посматрачи дешавања у свом казненом простору. Све то казнили су Петровић у 44. минуту и Пантелић у 65. минуту.
После 27 одиграних кола на табели води Слога из Пожеге са 61 бодом, следи Златибор са два бода мање. На трећем и четвртом месту са 10 бодова мање налазе се Шумадија и Смедерево. Екипа Љубише Стаменковића, који је због приговора искључен у финишу утакмице, у наредном колу дочекује пожаревачки Млади радник.
Други представник Смедерева у Српској лиги Запад екипа Пролетер Михајловца у последња четири кола освојила је само 2 бода. У 27. колу су пред својим навијачима играли нерешено 0:0 са Полетом из Љубића. Пролетер Михајловац заузима осмо место на табели са 36 бодова, а у наредном колу гостује Шумадији у аранђеловцу.