Осумњичена за тешко убиство у покушају

ИПАК ЈЕ ИМАЛА НАМЕРУ ДА ИХ ОТРУЈЕ:

Случај који је „одзвањао“ Србијом, а забележен је у Пољопривредној стручној служби Смедерево, епилог ће добити на суду, али је сада већ много јасније шта се, крајем марта догодило у Коларима, када су због симптома тровања на лечење у Београд хитно послата три мушкарца (један радник ПССС и двојица клијената).

Наиме, припадници Министарства унутрашњих послова у Смедереву, у сарадњи са
Вишим јавним тужилаштвом, ухапсили су С. Н. (41) из Смедерева, због постојања основане сумње да је извршила кривично дело тешко убиство у покушају. Како се сумња, она је одговорна за тровање петоро радника и клијената Пољопривредне саветодавне стручне службе у Коларима код Смедерева, 23. марта ове године. Подсећамо, узрок тровања је била кафа у коју је, како се претпоставља, сипан инсектицид. Незванично, на тај начин је хтела да се освети колегама због оговарања, али је пак кривицу негирала. Осумњичена је, уз кривичну пријаву, спроведена Вишем јавном тужиоцу у Смедереву.
Како су у више наврата објављивали медији, позадина свега је заправо љубавна афера коју је осумњичена покушала да сакрије од супруга који је пак, након догађаја у Коларима, на кућу другог мушкарца бацио Молотовљев коктел.
У вези са овом причом је и информација из ПУ Смедерево, да је ухапшен и Д. П. (1971), иначе супруг С.Н. због постојања основа сумње да је извршио кривично дело изазивање опште опасности у покушају. Он се терети да је у току ноћи на плочнику испред гараже оштећеног, бацио флашу са бензином, у којој је била натопљена крпа коју је запалио, након чега је дошло до експлозије. Том приликом није било повређених.