ОБНОВА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА ПОБОЉШАЊА ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ:

Напредује рекнструкција основне школе у Сараорцима

Радови су почели 1. октобра, а рок за завршетак је 120 календарских дана.

Градоначелница Смедерева, др Јасна Аврамовић са сарадницима је прошле седмице обишла градилилиште на реконструкцији ОШ „Херој Света Младеновић“ у Сараорцима, у којој се реализује пројекат енергетске ефикасности: Задовољна сам јер видим једну сасвим нову слику у дворишту школе у Сараорцима. Захвална сам Влади Републике Србије и Агенцији за јавна улагања што су издвојили 52 милиона динара за пројекат побољшања енергетске ефикасноти школе „Херој Света Младеновић“. Школа ће бити потпуно реконструисана, од пода до крова, све инсталације, фасада и сала за физичко, биће обновљени. На пролеће ћемо ићи и даље, купићемо нов намештај, нове клупе, да би деца и наставници имали савршене услове за рад. Захвална сам и Савету Месне заједнице и диркеторки школе, који су на време припремили све услове и пројекат, којим смо конкурисали за добијена средства.

Извођачи радова су „Далком“ из Смедерева, „Сомборелектро“ из Сомбора и „Алмакс секјурити“ системс из Београда. Радови обухватају потпуну санацију унтрашњег и спољашњег дела објекта, термоизолацију, санацију крова, фасаде, као и лимарске радове, иснталацију грејања, струје, пода, зидова – објашњава Иван Давидовић, представник смедеревског „Далкома“ и додаје да је посао за који имају рок од 120 календарских дана, започет 1. октобра: Наш циљ је да све спољашње радове завршимо док нас служи лепо време, а да касније наставимо радове унутра.

Градоначелница  Смедерева, др Јасна Аврамовић, задовољна је што Смедеревци  раде на реконструкцији школе у Сараорцима. Такође, овом приликом је изјавила и да је потписана сагласност на одлуку комисије за избор извођача радова на реконструкцији и постизању енергетске ефикасности Гимназије Смедерево. После 50 година, обновићемо комплетно  смедеревску Гимназију. Очекујем да се на пролеће договоримо са директором где ће деца бити премештена док траје реконструкција и да почнемо са радовима – казала је др Јасна Аврамовић.

Наредне године, републичка Агенција за јавне радове, преко Града Смедерева, радиће на пројекту побољшања енергетске ефикасности још неколико смедеревских школа. У припреми су документације потребне за обнову садашње Економске, (бивше „Јован Јовановић Змај“ на Сењаку), као и школа „Бранислав Нушић“, „Доситеј Обрадовић“ и „Димитрије Давидовић“. Намера је, подсећа градоначелница да све школе буду обновљене и да добију такозвани енергетски пасош. То значи јефтиније, али и еколошки много прихватљивије грејање чиме се доприноси заштити животне средине.