У Економској и Техничкој сва места попуњена

После првог уписног круга слободних места нема у Економско – трговинској и Техничкој школи. Има их у Гимназији, као и у Текстилно – технолошкој и пољопривредној школи „Деспот Ђурађ“.

Од 988 ученика, колико је их је ове године полагало завршни испит, нераспоређених, у тренутку припреме овог броја за штампу, било је 19. Они су у међувремену писали листе жеља, на којима се могу наћи само профили и занимања која су остала непопуњена након првог уписног рока. То практично значи да су могли да бирају три занимања из школе „Деспот Ђурађ“ и више смерова Гимназије, а пре свега природно математички, где је остало слободно 26 од планираних 120 места.

Има места и на њиховом смеру за ученике са посебним способностима рачунарство и информатику где је уписано 17 од планираних 20, такође, у филолошко одељење је уписано седам од планираних 20. Сада ћемо видети како ће настава бити органозована за њих, да ли ће бити неког спајања и слично… У ТТПШ „Деспот Ђурађ“ остало је места на профилима пољопривредни техничар, оператер у прехрамбеној инудстрији и модни кројач, остало је, када говоримо о Смедереву, све попуњено. Занимиљво је да су ове године, деца углавном примана по првој или другој, евентуално трећој жељи, што се до сада није дешавало. Новина је и да у односу на прошлу годину, када је у првом кругу била попуњена само Економска, ове године ту ситуацију имамо и у Техничкој објашњава Душанка Стојковић, председник Окружне уписне комисије.