Помоћ за Сигурну кућу у Смедереву

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и ове године помаже рад сигурних кућа и свратишта за децу у Србији.

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, потписала је уговоре о реализацији пројеката у области социјалног становања – помоћи сигурним кућама и свратиштима за децу, са представницима невладиног сектора који се баве овом облашћу.

Ово Министарство сваке године опредељује средства за помоћ невладиним организацијама, а последње две године тај новац намењен је за побољшање услова становања жена и деце жртава насиља. „Определили смо 10 милиона динара за све послове који могу да побољшају услове живота у сигурним кућама, свратиштима и центрима за оснаживање жена. Утрошено је 7,5 милиона, за остатак износа поновићемо јавни конкурс“, рекла је Михајловићева. Новац за реализацију пројеката из области социјалног становања добили су сигурне куће у Лесковцу, Панчеву, Врању, Сомбору, Смедереву и Сремској Каменици, центар за оснаживање жена у Сремској Митровици, као и свратишта и центри за децу из Београда, Шапца и Новог Сада.