Смедеревци све бољи

ВЕСЛАЧИМА СМЕДЕРЕВА ЗЛАТО И СРЕБРО НА ПРВЕНСТВУ СРБИЈЕ У МАЛИМ ЧАМЦИМА

Првенство Србије у малим чамцима, скифу и дублу, одржано у среду, 2. маја, окупило је веслаче из 12 клубова са укупно 57 чамаца. Боје Веслачког клуба Смедерево бранили су Александар Филиповић у сениорском и Марко Торбица у јуниорском скифу.
Филиповић је освајањем другог места иза, за сада неприкосновеног, веслача Партизана Марка Марјановића, још једном потврдио добру форму и најавио одличну сезону у којој тек предстоје велика такмичења. На овај начин Филиповић је поновио одличан резултат из Загреба када је такође у скифу био бољи од учесника Олимпијских игара у Рио де Жанеиру.
Јуниор Марко Торбица је тријумфом у јуниорском скифу „приморао“ челне људе Савеза да га ставе на списак потенцијалних кандидата за наступ на предстојећем Европском првенству за јуниоре које ће се одржати крајем маја у Француској. Одлука о томе да ли ће бити у саставу јуниорске репрезентације Србије биће позната после Београдске интернационалне регате која је на програму 12. и 13. маја.
Филиповића наредна провера очекује на Светскм купу који ће се одржати у Београду од 1. до 3. јуна.
Веслачи Смедерева били су успешни и на првој регати Купа Србије. Смедеревци су своју ризницу трофеја увећали за пет златних и четири бронзхане медаље.
У конкуренцији јуниора до злата су довеслали Лазар Ристић и Марко Торбица у дубл скулу. Мирослав Јовановић је у кадетсклом скифу био најбољи, а његов клупски друг у истој дисциплини окитио се бронзаном медаљом.

Андрија Јевтић и Никола Солдатовић били су први у кадетском двојцу без кормилара, а у истој категорији у дублс скулу бронза је припала Вељку Вукашиновићу и Тодору Марковићу.
Вук Марковић, Никола Солдатовић, Андрија Јевтић и Мирослав Јовановић окитили су се златом у кадетском четверцу без кормилара
У конкуренцији пионира Божидар Ковачевић био је трећи у скифу.
Успешне су биле и веслачице Смедерева. У четверац скулу две посаде Смедерева нашле су се на победничком постољу. Теодора Стевановска, Милица Младеновић, Милка Зђелар и Маша Васић биле су прве, а бронзу су освојиле Јелена Вукелић, Тара Лазић, Невена Стевановић и Ана Солдатовић.
Друга регата Купа Србије на програму је 12. и 13. маја када се у Београду на Ади Циганлији одржава традиционална Београдска интернационална регата.