СА ПРВОГ ЈЕСЊЕГ САЈМА ЗИМНИЦЕ:

Слатки и слани укуси смедеревског краја

Здравицом малог Огњена Јелисављевића, почео је први Јесењи сајам зимнице у Смедереву. То је, како истичу из управе града, још једна у низу нових манифестација које ће од лсдеће године, бити приређиване сваког викенда до краја октобра.

Прошлог викенда, одржан је први Јесењи сајам зимнице, покренут са циљем да се подржи унапређење производње и прераде воћа и повћа и омогући бољи пласман зимнице у домаћој радиности. Такође, како поручују организатори, манифестација даје допринос борби за опстанак малих произвођача.

Овом приликом, најразличитије варијанте зимнице и све оно што је некада, свако домаћинство зими морало да има у подрумима, изложило је више од 20 удружења и актива жена смедеревског краја. Посетиоци су могли да дегустирају ајваре, салате, џемове, слатка и сокове, али и да их купе по, за ову прилику посебно прилагођеним ценама.

За почетак, ово није лоше. Иначе, идеја је да осмислимо манифестације које ће се стално одвијати током јесени на градском тргу, а које ће трајати од прве недеље септембра до краја октобра. Надам се да ћемо следеће године успети да ово употпунимо неким другим садржајима, али и да град мало више учествује – напомиње градоначелница Смедерева, др Јасна Аврамовић.