Коме смета атлетска стаза?

ДР ЈАСНА АВРАМОВИЋ ГРАДОНАЧЕЛНИК СМЕДЕРЕВА

Пројекат атлетске стазе је урађен и одобрен још пре пет година. Сада му звижде они који су му тада аплаудирали, што значи да је у питању чиста политика. Као што су то и тврдње да ће повереник СНС у Смедереву и градоначелник бити смењени. Неће се догодити ни једно ни друго – тврди Јасна Аврамовић у разговору за Наше новине.

Ових дана имамо прилике да чујемо да је СНС незадовољна изборним и уопште резултатима рада руководства у Смедереву. Спомиње се и ваша смена. Има ли истине у тим тврдњама?
У Српској напредној странци је све у реду, резултати су добри, нема никаквог несугласја са Извршним одбором нити са координаторима. Постој само покушај искључених из странке да унесу раздор, али се за тиме не треба поводити. После сваких избора они смењују градоначелницу. Оно што ја знам сигурно, то је да је СНС у Смедереву јединствена странка и ради сасвим добро. Супротне жеље појединаца не треба озбиљно разматрати. Прво, неће бити смењен повереник у Смедереву. Наравно да ћемо ми у одређено време урадити изборе за председнике месних одбора, зна се како се бира председник СНС, постоји Статут. Нити се смењује градоначелник Смедерева, то су пусте жеље губитника. Папир трпи све, могу да причају или пишу шта хоће, али не могу да воде град. Када га буду водили, онда нека раде шта хоће. Овде је демократија на делу, свако пише и прича шта хоће и гле чуда, нема никакве одговорности за то. Ја сам фасцинирана беспосличарима, који уместо да помогну да Смедерево крене још даље, опструирају све што се овде покрене. Па причали су и да је МПЦ отишао, а 10 000 квадрата ниче и биће отворени на јесен . Ја сам у непрестаној комуникацији са свим министарствима и још много лепих пројеката чека Смедерево. Радимо измештању робне луке, а у Смедерево ће бити још 30 000 метара квадратних за производне делатности, очекујем још 3000 нових радних места. То њих боли. Не могу да се помире са тим да Јасна Аврамовић јако добро ради.
Најновија у низу прича око које има различитих ставова је атлетска стаза у тврђави. На вест да је потписан уговор са Атлетским савезом, има свакаквих реакција…
Отварање атлетске стазе у смедеревској тврђави је идеја је стара пет година. Почела је 2012. Ми желимо да оно што започнемо и завршимо. Сада смо нашли донацију, господин Јевросимовић је био у Смедереву, потписали смо уговор и прва фаза ће се завршити до асфалта, то ће бити шест трака где ће наши атлетичари, који имају видне резултате и у Европи, а немају никакве услове, моћи да тренирају. Смета сада и таква стаза, очигледно. Ако је Атлетски савез одабрао ту стазу, ако је за време Предрага Умичевића, у Смедерево дошао Сергеј Бубка да је промовише, зашто они који су тада аплаудирали, сада звижде?! Што значи да се политика умешала у све? Има људи којима сметају напредак и развој. На крају крајева, атлетска стаза има потребну грађевинску дозволу. Регионални завод за заштиту споменика је такође дао сагласност. Ја бих заиста била ненормална када бих одбила донацију и могућност да имамо један леп објекат у Смедереву. Ту ће долазити и европски спортисти, одржаваће се и друга такмичења. Значи, све што се ради је само корак даље у развоју Смедерева.
Ако је камен темељац положио још 2012. Предраг Умичевић, и ако је пројекат од почетка спреман, зашто се чекало до сада?
Зато што Предраг Умичевић није нашао новац за ту стазу. То уопште не кошта мало, ми смо сада за први део добили 4 милиона динара, а следеће године ћемо се потрудити да обезбедимо тартан јер та стаза мора да буде виша од бетона и да задовољава неке европске стандарде. Ја не желим да правим нешто што личи на „нешто“, већ нешто посебно, што ће остати Смедереву за убудуће и бити на понос свим атлетичарима.
Колика је вредност читавог пројекта и каква је планирана динамика?
Цела стаза ће коштати око 25 милиона. До краја године ће бити постављен асфалт и прве две фазе ћемо завршити. Следеће године би требало да поставимо тартан. Донатор је ПЗП, они ће урадити прве две фазе и припрему терена, а видећемо да Савез обезбеди тартан.

Leave a Reply

Your email address will not be published.