Почасти Саши и Драгану

ОДРЖАН ВЕЛИКИ УСКРШЊИ ТУРНИР СТРЕЛАЦА И НЕСТРЕЛАЦА И ТУРНИР У ПИКАДУ

Стрељачка дружина „Смедерево“ два пута годишње организује овај турнир са циљем популаризације стрељачког спорта у нашем граду, али и јединствену прилику да се на стрелишту окупе чланови породице, пријатељи, колеге и сви заинтересовани да се опробају у гађању из ваздушне пушке или на пикаду. Како је турнир организован у предвечерје најрадоснијег хришћанског празника назван је „Великим ускршњим турниром“ и један је од догађаја којима смедеревски стрелци током целе ове године обележавају јубиларних „130 година организованог бављења стрељаштвом у нашем граду.
У конкуренцији 40 учесника турнира стрелаца и нестрелаца, у екипној конкуренцији тријумфовала је екипа Адамс фемили у саставу Јелена и Драган Тасић са 157 кругова испред екипе Никад није касно са 149 кругова. Треће место заузели су отац и син Саша и Лазар Илић са 143 круга.
Најбољи стрелац је Саша Илић са 87 кругова, а нестрелац Драган Тасић са 73 круга. Укупно је наступила 21 екипа. На турниру у пикаду учествовало је 20 такмичара а прво место припало је Саши Илићу.
Приход који је прикупљен од котизација за учешће на турниру износи 10.000 динара и биће утрошен за куповину малокалибарске муниције и стрељачке опреме.
Осим Смедеревске лиге у стрељаштву (20. и 21. априла), најбоље стрелце Смедерева наредног викенда очекује државно првенство ваздушном пушком у националном програму. Пионири и пионирке наступају у суботу, а јуниори и сениори у недељу 23. априла.

Leave a Reply

Your email address will not be published.