Добри резултати смедеревских веслача

1 min read

ДРУГОГ ДАНА УСКРСА НА АДИ ЦИГАНЛИЈИ ОДРЖАНА ИЗБОРНА РЕГАТА ЗА САСТАВ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СРБИЈЕ ЗА НАСТУП НА СВЕТСКОМ КУПУ

Како сада ствари стоје смедеревских веслача неће бити у саставу репрезентације Србије на Светском купу који ће бити одржан од 5. до 7. маја у Београду. То је епилог изборне регате одржане у понедељак на Ади Циганлији када су се Милошу Васићу и Ненаду Беђику у двојцу без кормилара и Марку Марјановићу у скифу придружили Александар Беђик, Игор Луцић, Игор Ђерић и Дамјан Лазић у четверцу без кормилара, Милош Станојевић у скифу за лаке веслаче и дубл скул за лаке веслаче у саставу Марко Јошић и Петар Јовановић.Иако смедеревских веслача тренутно нема на списку репрезентативних учесника, два комбинована четверца без кормилара, Црвене звезде и Смедерева, скренула су пажњу на себе. Никола Селаковић и Урош Димитријевић су са Николом Цвијетићем и Душаном Славнићем стазу од 2000 метара извеслали у времену 6.16,64.
-Нисмо испунили норму за 0,2 секунде и тако остали без наступа на Светском купу у Београду. Мало је недостајало. Да смо имали неколико дана више за увеславање вероватно би и резултат био бољи. Сада нам предстоји да се припремамо за Светско првенство за сениоре Б. Да ли ће то бити неки четверац или двојац знаће се после договора стручне комисије Веслачког савеза Србије. На нама је да наставимо да радимо и да дамо све од себе – сматра Урош Димитријевић веслач Смедерева.
Александар Филиповић, Зоран Рајић и Марко Ристић за Николом Цвјетићем из Црвене звезде извеслали су стазу за 6.17,9 секунди. Рајићу и Ристићу предстоје такође припреме за првенство света за сениоре Б док ће Филиповић наставити припреме за светско првенство за А сениоре највероватније у скифу.
Наредног викенда 22. и 23. априла на Ади Циганлији ће се одржати Београдска интернационална регата.

Leave a Reply

Your email address will not be published.