Периодика пред суграђанима

БИБЛИОТЕКА СЛЕДЕЋЕ НЕДЕЉЕ СЛАВИ РОЂЕНДАН:

Најстарија установа културе у Смедереву, 24.априла прославиће 171. годишњицу од оснивања читалаштва. Тим поводом примпремљено је неколико програма.

Поводом Дана Библиотке, у новим изложбеним витринама, биће приређена изложба старе и ретке, као и завичајне периодике, која се чува у фондовима Библотеке.
Периодика се веома ревносно чува у нашој Библиотеци. О перодици је израђено и неколико библиографија. Треба нагласити да имамо изузетно редак фонд који презентујемо у целој Србији, рекла је Марина Лазовић, библиотекар саветник и директор Народне библиотеке Смедерево.
Такође, за публику веома атрактиван биће програм у коме ће Смедеревка, једна од тренутно најзначајнијих српских списатељица, Сања Домазет, представити књигу „Божанствени безбожници“, 27. априла, од 19 сати.
Три дана раније, биће одржана Скупштина Заједнице матичних библотека Србије, која је иначе, пре две деценије по први пут заседала баш у Смедереву. Овога пута, гости ће бити директори 25 матичних библиотека у Србији и управник Народне библиотеке Србије Ласло Блашковић.
Свечана академија ће бити прилика да се још једном подсетимо историјата и развоја читалаштва у Смедереву, а по традицији ће захвалнице добити институције и појединци који су помогли рад библиотеке. Сећању на недавно преминулог, дугогодишњег директора, биће посвећен омаж Станиши Петронијевићу.

Leave a Reply

Your email address will not be published.