МПЦ ритејл центар до почетка октобра

1 min read

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА РИТЕЈЛ ЦЕНТРА У СМЕДЕРЕВУ

Изградња шопинг и ритејл центра је у пуном замаху. Према најавама 15. маја биће постављен и камен темељац за фабрику хируршких инструмената у Коларима.

Ритејл центар простираће се лево и десно од објекта ДИС-а на скоро 10 хиљада квадрата. Завршетак радова очекује се до 12. октобра. За Наше новине, градоначелница Јасна Аврамовић, најавила и изградњу нове француске фабрике за стерилне хируршке инструменте у Коларима, као и изградњу новог клиничког центра и претварање зграде монопола у хотел
Иначе, 6. марта отворено је градилиште великог шопинг и ритејл центра на локацији бившег бувљака, чиме су дефинитивно развејане све сумње да ли ће бити саграђен овај објекат. У првој фази, на 9.632 квадратна метра, тешке машине и грађевинари паралелно раде, док овај грандиозни објекат ниче из земље у Годоминском пољу, на локалитету, који је међу Смедеревцима, одавно познат као бувљак и мегамаркет ДИС-а.
Ово је само почетак и прва половина пројекта – каже за Наше новине, градоначелница Смедерева, докторка Јасна Аврамовић – објекат ДИС-а биће у средини, а центар ће се простирати и са леве, али и десне стране постојећег мегамаркета. Дакле, са обе стране биће продавница и то ће бити инвестиција која ће упослити више од 200 Смедереваца. Ми настављамо да радимо и да мењамо слику Смедерева у позитивним смислу из дана у дан. Изградња овог ритејл и шопинг центра најбољи је доказ за то. Оно што смо обећали то смо и учинили.
Инвеститор , компанија МПЦ је један од највећих брендова у изградњи тржних и шопинг центара у Србији. У њиховом пословном портфолиу свакако је најважнија чињеница да су власници Шопинг центра Ушће у Београду, Иммо аутлет центра, као и два центра, у Суботици и оног у Борчи, који је изграђен прошле године. У последње поменутом, своје објекте имају и Мекдоналдс, Тако, Дајхман, Лили, ЛЦ Ваикики, Јиск, Спорт вижн, ДИС и многи други.
Кинези у Монополу, Французи у Коларима
Ексклузивне информације, градоначелница је саопштила за читаоце Наших новина. Реч је о најављеним великим инвестицијама у зграду Монопола и изградњи нове болнице. Наиме, око тога се преговара са Кинезима:
Пријатељима и инвеститорима из Кине, понудила сам зграду Монопола за изградњу хотела, без закупа, а они би за узврат изградили сасвим нову болницу, површине 40 хиљада квадратних метара – каже др Јасна Аврамовић. – Ово сам недавно презентовала министру здравља Златибору Лончару, који се одушевио идејом, чак ме је и додатно задужио да радим на изградњи центра за традиционалну кинеску медицину, који би радио у склопу те нове болнице и који би био први у Србији. То је договор кинеске владе са нашом и у томе ћемо бити први у Србији. И замислите када сви грађани ове земље, па чак и Београђани и остали житељи великих градова, буду долазили у Смедерево на лечење методама традиционалне кинеске медицине – каже Аврамовићева.
Уз ово, градоначелница најављује за половину маја почетак реализације пројекта са француским партнерима. Реч је о фабрици, која ће бити изграђена у Коларима.
Полагање камена темељца за изградњу фабрике стерилних инструмената за хирургију предвиђено је за 15. мај. Осам година сам преговарала са Французима и коначно смо успели да окончамо преговоре на обострано задовољство. Првих 4 500 квадратних метара пословног простора почеће да се гради половином маја. Иначе ће се ова фабрика простирати на укупно 13 000 квадрата. Када се заврши, запошљаваће између 200 и 300 радника – најављује Јасна Аврамовић.

Leave a Reply

Your email address will not be published.