Ниче „Шопи центар“ и у Смедереву

1 min read

ПОЛОЖЕН КАМЕН ТЕМЕЉАЦ:

Изградња ритејл парка у Смедереву је већ одмакла, а овом приликом, симболично је положен камен темељац на објекат који ће, објединити представнике чувених домаћих и светских робних марки на више од 9200 метара квадратног простора.

„MPC Properties“ је један од највећих инвеститора у Србији и преставља највише стандарде на тржишту непокретности. У компанији раде домаћи и страни експерти, а у области некретнина компанија се бави развојем и инвестирањем чиме редовно отвара бројна, нова радна места.
MPC у свом портфолију има објекте као што су Ушће шопинг центар, Имо аутлет центар, Шопи ритејл парк у Суботици и Борчи, Пословни центар Ушће, Навигатор бизнис центар и многе друге објекте широм Србије који испуњавају највише светске архитектонске и грађевинске стандарде.
„Шопи ритејл парк“ је за годину дана постао препознатљив национални бренд, а „MPC Properties“ овим, у Смедереву започиње градњу већ трећег „Шопи ритејл парка“ након Суботице и Борче .
Било је доста неповерења када смо кренули и ову причу, на задовољство свих Смедереваца један овакав леп објекат ће се изградити у нашем граду и наши суграђани више неће морати да одлазе у Панчево или Београд, све то ће имати овде. Поред тога, овај објекат ће упослити један број Смедереваца што нам је такође важно, циљ је да у овом граду, број незапослених на евиденцији буде све мањи. Ово је половина пројекта и ја желим да и друга половина никне на овом потезу. Захваљујем се инвеститору који је Смедерево препознао као добро место за улагање. Чињеница да наши партнери изграђују овакав центар је знак да је стандард Смедереваца порастао, јер никада неће страни инвеститор да дође и направи овакав објекат у граду који нема перспективу. Хвала им на томе што су препознали Смедерево као добро место за улагање – казала је др Јасна Аврамовић.
Судећи према првим порукама руководства компаније, MPC има намеру да њихов центар постане нова омиљена локација у Смедереву.
Веома ми је драго што могу да вам се обратим поводом официјелног полагања камена темељца центра у Смедереву. Овим пројектом ми настављамо нашу успешну причу у смислу повећања портфолија компаније. „Шопи“ у Смедереву је недвосмислено инвестиција вредна пажње и за град Смедерево и за „MPC“ и за наше партнере. Веома ми је драго да могу данас да вам кажем да је 70% објекта већ изнајмљено, што потврђује пословни потенцијал центра. Очекујем да ће „Шопи ритејл парк“ моћи да одговори на захтеве грађана за побољшањем услова куповине у Смедереву. Са ових 9200 квадратних метара продајног простора и изузетно разноликим продавницама локалних и иностраних брендова попут H& M, Deichmann, New Yorker, Sport Vision, Win Win, DM… „Шопи ритејл“ ће постати центар куповине и дружења целе породице. Желео бих да захвалим градоначелници Јасни Аврамовић и градској администрацији која нам је помогла приликом свих потребних процедура. Изградња објекта је већ одмакла и ми очекујемо од нашег извођача, „Градине“ из Београда да објекат заврши на време и по договореном квалитету. Званично отварање је заказано за октобар ове године када ће ваш град бити богатији за једно ново име куповине – поручио је Томас Виладсен директор компаније.
Завршни чин церемоније, заправо је чинио обичај који ова компанија практикује приликом почетка сваке нове изградње. Уз камен темељац, полаже се „временска капсула“ у којој су се овога пута нашли нацрти из пројекта, новине и нешто новца. Тиме се, неким евентуалним, наредним инвеститорима који ће на овом простору бити у будућности, оставља траг и сећање на овај дан, и симболичан чин полагања камена темељца.
Подсећамо, нови „Шопи центар“ ће се налазити са обе стране ДИС – а, према плану, требало би да буде повезан тако што ће низ објеката у виду „моста“ од локала ићи иза мегамаркета како би се спојили леви и десни део центра.

Leave a Reply

Your email address will not be published.