Убудуће, окупљања песника аматера у МЗ Доњи град

1 min read

ФОРМИРАН КЛУБ ПЕСНИКА ТРЕЋЕГ ДОБА

Месна организација пензионера „ Доњи град“ Смедерево одржала је редовну, радну конференцију на којој су разматрани и усвојени извештај о раду и финансијски извештај за 2016. годину. Такође су донети план рада и финансијски план за 2017. годину, а уручене су и захвалнице заслужним организацијама и појединцима.
На основу плана рада за ову годину, месни одбор пензионера је донео одлуку да формира клуб аматера песника, који ће окупљати пензионере који желе да пишу, да се друже и размењују своје стваралаштво.
На челу радне групе за формирање клуба именова је Милица Пајкић, члан месног одбора, дугогодишњи стваралац писане речи, која своје песме посвећује животу, љубави и срећи људи трећег доба, иначе, један од добитника захвалнице за остварене резултате у овој области за 2016. годину. Треба истаћи да међу пензионерима постоји одређен број људи који се аматерски баве писањем и објављивањем радова, а сада је циљ да се окупе и заједнички раде у клубу месне организације пензионера „ Доњи град“.
Пре више година писци су се окупљали , али од како се простор којим располаже Удружење пензионера града Смедерево ненаменски користи, а ИО не жели да формира овакав клуб, месни одбор ће учинити максималне напоре да клуб ради у просторији месне заједнице „ Доњи град“.
Као израз личне захвалности за додељену захвалницу Милица Пајкић је посветила песму „ Жеље и могућности“ свим пензионерима и старијим грађанима Смедерева.
Захвалнице су додељене и недељном регионалном листу „ Наше новине“ , Бранчету Стојановићу, Божидару Живковићу, Живораду Ђурићу, Вилхелмини Станковић- Цици, Јованки Убипарип и Миленку Добросављевићу – Силету.

Leave a Reply

Your email address will not be published.