На услузи 14 едукованих пратилаца

1 min read

ПО ПРВИ ПУТ ГРАД ФИНАНСИРА УСЛУГУ ПРАТИЛАЦ ДЕТЕТА

Град Смедерево по први пут почео реализацију услуге лични пратилац детета и ученика. За те намене, у буџету су опредељена средства у износу од скоро 1,6 милиона динара. Град ће у потпуности финансирати  ову услугу, без партиципације корисника.

Услуга лични пратилац детета и ученика је врло значајна услуга у области социјалне заштите, која има за циљ да деци и ученицима основних и средњих школа са сметњама у развоју омогући помоћ у школи, код куће и у широј друштвеној заједници, у складу са индивидуалним потребама корисника.
После окончања поступка јавне набавке, закључен је уговор са хуманитарном организацијом „Дечје срце” из Београда, која је средином марта одржала обуку за 14 полазника, наших суграђанки, за личног пратиоца детета и ученика. Оне су, после завршене тродневне обуке, добиле сертификате за обављање услуге, акредитоване код Републичког завода за социјалну заштиту, који су им овом приликом уручени.
Реализација услуге лични пратилац детета и ученика започела је 20. мартa године. За сада, услугу ће користити пет ученика, од тога четири ђака основних и један ученик средње школе.
У случају да се јави потреба за повећањем броја ученика, град ће им обезбедити личне пратиоце додатним средствима из буџета.

Leave a Reply

Your email address will not be published.