Награђено деветоро

ЂАЦИ ПОДУНАВСКОГ ОКРУГА УСПЕШНИ НА КЊИЖЕВНОЈ ОЛИМПИЈАДИ

Од 21 ђака основних и средњих школа Смедеревске Паланке, Велике Плане и Смедерева, њих деветоро се пласирало у неки од прва три ранга.

Републичко такмичење из познавања књижевности, „Књижевна олимпијада“ одржано је прошле недеље у Карловачкој гимназији, иначе по пети пут. Конкуренција је била оштра јер је на државном такмичењу учествовало 380 ученика основних школа и 586 ученика средњих школа. Када се томе дода да су тестови били веома тешки, успех је још већи. Онај ко успе да узме награду на такмичењима Друштва за српски језик и књижевност Србије заиста вреди, јер су тестови веома захтевни. Све похвале треба упутити вредним и талентованим ученицима који су показали невероватну снагу, мотивисаност и залагање, као и наставницима који их из године у годину уче да негују српски језик и књижевност. Такмичарске резултате ученика увек треба афирмисати, јер такви успеси дају подстрек за даље напредовање и усавршавање, а та деца, која се својим знањем и радом боре за успех, чине овај свет бољим и лепшим – они су највећи понос нашег града и његови најбољи промотери, каже Миљана Кравић председник Подружнице Друштва за српски језик и књижевност Србије за Подунавски округ.
Трећи ранг оствариле су Оливера Максимовић из смедеревске школе „Бранислав Нушић“, Анђела Јоксимовић из Гимназије у Смедереву, Анђела Будимкић, Александра Вулићевић и Ивана Талијан из Паланачке гимназије. У другом рангу су Катарина Радисављевић из основне школе „Карађорђе“ у Великој Плани и Маша Павловић из смедеревске Гимназије. Први ранг и максималне бодове (20) имају Никола Станојевић из Гимназије Смедерево и Нина Ристић из Паланачке гимназије.
За њих, као и све друге школарце који су током године остварили награде на такмичењима значајна је вест да је Министарство просвете вратило бодовање такмичења за ученике осмог разреда приликом уписа у средње школе. Тачније, вреднују се резултати из предмета који су обухваћени завршним испитом (српски језик, математика, историја, биологија, географија, физика и хемија).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.