Смедеревци без медаља

САВЕЗ ЗА ШКОЛСКИ СПОРТ ПРОШЛЕ НЕДЕЉЕ ОРГАНИЗОВАО ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО У СТРЕЉАШТВУ И МАЛЕ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ

Прошлог петка у Смедереву је одржано републичко првенство у стрељаштву за ученике основних и средњих школа. Учествовало је више од 300 стрелаца подељених у 75 екипа. У конкуренцији пионира наступило је 78 стрелаца и 21 екипа. Златна медаља у појединачној конкуренцији припала је Јовану Лукаћу из Инђије, док је у конкуренцији екипа најбоља била ОШ Свети Сава из Горњег Милановца. Код пионирки најбоља је била Александра Харван из Старе Пазове, а екипно злато је припало ученицима ОШ Лазар Саватић из Земуна.
У конкуренцији средњошколаца екипно су најбољи били ученици гимназије Јосиф Панчић из Бајине Баште, а у појединачној конкуренцији злато је освојио Стојан Стевановић из 12. Београдске гимназије. Младена Ристић из Угоститељске школе из Аранђеловца тријумфовала је у конкуренцији средњошколки док је екипно злато отишло у Стару Пазову гимназији Бранко Радичевић.
Најбољи резултат од смедеревских школа оствариле су Гимназијалке плсаманом на пето место, а исти резултат забележили су ученици Техничке школе.
Дан касније, у суботу, су у сали ОШ Димитрије Давидовић одржане Мале олимпијске игре за децу првог, другог и трећег разреда смедеревских основних школа. Своје умеће представили су ученици из 18 школа (није учествовали једино ученици ОШ Бранко Радичевић). Учествовало је више од 300 ученика који су се надметали између две ватре где су најбољи били ђаци ОШ Иво Андрић из Радинца, на полигону где су у конкуренцији првака победили ученици ОШ др Јован Цвијић, у другом разреду славили су ђаци ОШ Сава Ковачевић из Михајловца, док су код трећака прво место поделили ђаци ОШ Херој Срба из Осипаонице и Јован Јовановић Змај из Смедерева.
У трчању на 30 метара код првака најбржи су били Давид Костић и Анђела Петровић из ОШ Иво Андрић. Доминацију у спринту ученици из Радинца су потврдили и конкуренцији других разреда где су најбржи били Лука Спасић и Анђела Младеновић. Код трећака славили су Петар Милошевић из ОШ Бранислав Нушић и Марија Јаковљевић из Радинца.

Leave a Reply

Your email address will not be published.