Желвоз продат за 163 милиона

1 min read

ПРЕОКРЕТ НА ПЕТОЈ АУКЦИЈИ:

Одлуком Одбора поверилаца, Желвоз је продат београдској фирми „Victory solutions doo“.

По први пут од како се Желвоз нашао на тендерима, било је заинтересованих понуђача. Тачније два, али пошто су обе понуде ниже од 50% процењене вредности фабрике и свега што поседује, стечајни управник је у складу са оним што закон налаже у таквој ситуацији, одлуку препустио Одбору поверилаца који се састао два дана касније.
Oдбор поверилаца је на седници 18. маја донео одлуку да се даје сагласност за продају cтечајног дужника Желвоз а.д. као правног лица понуђачу Victory solutions doo за купопродајну цену у износу од 163 милиона динара – потврђено је Нашим новинама из Агенције за лиценцирање стечајних дужника.
Подсећамо, имовина Желвоза је процењена на око 1,15 милијарди динара, али то није обавезујуће јер тај износ није минимално прихватљива вредност, већ како нам је раније објашњено више има функцију да заинтересованог инвеститора обавести чиме располаже фирма која је на аукцији. У овом случају, реч је о некретнинама површине око 95 000 метара квадратних, постројењу и потребној опреми за ремонт, пратећа предузећа за угоститељство и туризам, заштитна радионица, спортско друштво, школа…
За сада нема много детаља о новим власницима, осим што је познато да је реч о фирми из Београда која се бави увозом и извозом, незванично, има око 20 запослених и постоји од 2013. Детаљније, у неком од наредних бројева Наших новина.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.