„Пробуди у себи љубав“

1 min read

ДЕЦА ИЗ ЗВЕЧАНА И ОВЕ ГОДИНЕ НА ФЕСТИВАЛУ:

Посебно емотиван део фестивала, био је, с разлогом наступ 12 малишана из ПУ „Лане“ у Звечану. Они су нам овога пута извели нешто другачију Снежану која нема седам патуљака већ исто толико просаца које она одбија све док се не појави онај који нуди једино искрену љубав. „Ако тако урадиш и ти, живот ће ти бити леп, отворена срца децо, освајају цео свет“ – поручила су деца из Звечана након чега се салом проломио дуг аплауз подршке:
Морам признати да нисмо очекивали баш тако јако реакцију публике, одушевљена су и деца тим аплаузима, мада смо овде увек добро дочекани. Представа је модерна варијанта познате бајке, ми смо је осмисли мало савременије и добили причу која носи праву поруку. Мислим да то и треба да буде суштина – каже за Наше новине Снежана Антовић, васпитач. За установу у којој ради, ово је треће гостовање у Смедереву, а прошле године су на ДЕДАР-у својили прво место.

Наша деца наступају на приредбама које сами правимо поводом Осмог марта или Нове године, али када је реч о фестивалима, долазимо само у Смедерево. И овога пута смо се јако лепо провели, захваљујемо на гостопримству, деца ће ово памтити. Они имају пет година и верујем да ће им се овај доживљај урезати у сећање. Наравно да им овако нешто много значи, прво, да изађу са Косова, друго, да се друже, затим сам тај успешан наступ код њих ће утицати на самопоуздање – додаје Антовић. На питање колико је компликована сама процедура доласка до Смедерева са Косова наша саговорница каже да није ни мало једноставно: Наше свакодневице су знатно другачије. Један од многих пример за то је управо сам долазак. Када смо јуче кренули, да смо десет минута само касније стигли на границу, морали бисмо да се вратимо, јер су је тада затворили на пар сати, а ми не бисмо могли толико да чекамо са децом коју тек након тога чека дуг пут. Неминовно је да се осећа разлика у нашим животима, али ми васпитачи се свим силама трудимо да наша деца не буду ускраћена за оно што имају њихови вршњаци у неким другим срединама. Имамо образоване, веома стручне и креативне васпитаче, радимо како наша деца не би заостајала за другом – закључује Снежана.

Leave a Reply

Your email address will not be published.