Три прва места у Тршићу

ЈОШ НАГРАДА ЗА УЧЕНИЦЕ ИЗ СМЕДЕРЕВА: 

Са 27. Републичког такмичења из српског језика и језичке културе, које се традиционално одржава у Тршићу, родном месту Вука Стефановића Караџића смедеревске ученице вратиле су се са трима првим наградама.

Александра Цветковић, ученица другог разреда Гимназије (проф. Александра Милошевић Јовановић) освојила је прво место (свих 20 бодова), док је Александра Радојковић, ученица истог разреда (проф. Маријана Николић) освојила треће место у категорији ученика средњих школа где се ове године такмичило 250 најбољих средњошколаца из целе Србије.
Милена Степић, ученица осмог разреда ОШ „Др Јован Цвијић“ (наставник Ненад Војиновић) освојила је друго место у категорији ученика основних школа која је ове године обухватила 193 ученика седмог и 163 ученика осмог разреда. Тиме су ове три ученице, којима ово нису прве републичке награде, ове године једине које су освојиле награде у Тршићу као представници Смедерева и Подунавског округа.
„Златна серија освајања награда наших основаца и средњошколаца на престижним државним такмичењима, која је започела резултатима на Републичком такмичењу из математике, наставила се наградама на државним такмичењима из географије, физике, техничког и информатичког образовања, кулинарства, књижевности, музичког стваралаштва, на Математичкој олимпијади средњих школа завршава се, ево, на најбољи начин у Тршићу. Овом децом и омладином треба да се поносе не само школе, наставници и родитељи, него и сви други у Смедереву и Подунавском округу“, каже Миљана Кравић, члан Градског већа за ресор просвете и образовања и председник Подружнице Друштва за српски језик и књижевност Србије за Подунавски округ.
Подружница Друштва за српски језик и књижевност Србије за Подунавски округ ће, поводом завршетка такмичарског циклуса, наредног викенда у Регионалном центру за професионални развој запослених у образовању, по четврти пут организовати скуп ученика најуспешнијих на такмичењима из књижевности (Књижевна олимпијада) и српског језика и језичке културе, на којем ће јавно бити похваљено и награђено преко 150 ђака и наставника. Назив скупа је „Језик и писмо, књига и знање за светлост вечну и трајање“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.