Пролетер по други пут у Српској лиги

1 min read

ФУДБАЛЕРИ ПОБЕДОМ У ПОСЛЕДЊЕМ КОЛУ ОВЕРИЛИ ПЛАСМАН У СРПСКУ ЛИГУ ЗАПАД

Пролетер из Врановаје прошлонедељном победом над РСК-ом обезбедио пласман у Западну групу Српске лиге. Иако су коло пре краја стигли до великог успеха желели су да се у великом стилу опросте од Зоне. На гостовању у Топоници екипа Пролетера је победила домаћу Шумадију са 3:2 и тако првенствену трку окончала са 64 бода из импресивну гол разлику – 58 датих и 24 примљена гола. Челни људи клуба поносни су на чињеницу да су поред пласмана у Српску лигу имали најбољу одбрану и најбољи напад у Зони.
Слободан Лукић спортски директор ФК Пролетер и заменик Милана Лукића спонзора клуба који се по други пут у својој историји пласирао у Српску лигу.
– Дошао сам у Пролетер после пет одиграних кола. Довео сам Драгана Симоновића као тренера у тренутку када је Пролетер од могућих 15 имао само осам бодова. У том тренутку Пролетер је имао коректну екипу. Нешто касније дошла су још два играча, Милић и Миловановић и они су направили разлику. Колико смо добро радили,поготово у другом делу, говори податак да нисмо изгубили ниједну утакмицу. Од 14 утакмица забележили смо само два ремија уз 12 победа. Једини пораз доживели смо у Купу од Шапина, мада нас то такмичење није много интересовало. Други део сезоне екипу је водио искусни Драган Пауновић – подсећа спортски директор ФК Пролетер Слободан Лукић.
Сада, после заслуженог славља, следи тежи посао. Шта и како даље? Челницима клуб је јасно да екипа мора да се појача. Слободан Лукић наглашава да су неопходна три до четири појачања у свакој линији тима. Наравно, много тога ће зависити од финансија.
– Чак и овај тим који имамо није слаб за Српску лигу. Ипак, морамо да направимо мало бољи тим и да се много више тренира јер је Српска лига озбиљнија од Зоне. Ми смо и пре 21 године играли Српску лигу. Сада желимо да будемо стабилан српсколигаш. Много тога зависиће од тога да ли ће и како бити кажњени Смедерево и Михајловац. Надам се да ће и једни и други са нама играти у Српској лиги. Проблем ће бити финансирање јер мислим да ће то град тешко успети да подржи – сматра Слободан Лукић.
Од града се очекује да помогне клубу у сређивању свлачионица које нису адекватне у српсколигашком надметању – каже Лукић и подсећа да је све остало на стадиону у Вранову већ сада на српсколигашком нивоу. Лукић очекује да ће припреме за нову езону почети почетком јула, али ће коначну реч дати тренер Драган Пауновић.
– Ја сам и са Михајловцем из Зоне ушао у Српску лигу и сада са Пролетером. Наравно да сам презадовољан јер је ово велики успех. Мени то много значи поготово после полусезоне у Шапинама када је власник клуба уочи другог дела сезоне рекао да одустаје од покушаја да се нападне Прва лига. То је одлучило да променим средину и на полусезони сам преузео Пролетер. За нама је врло тешка полусезона. Имали смо велики притисак јер нам је свака утакмица била бити или не бити. Момци су на свакој утакмици изгарали и мислим да смо на крају заслужено први прошло кроз циљ. Мислим да је пресудио квалитет наших играча као и подршка коју смо имали од Слободана и Милана Лукића – истиче Драган Пауновић.
Иако је увео Пролетер у виши ранг такмичења, Пауновић каже да још није разговарао са челницима клуба о продужењу сарадње. Следе преговори, истиче Пауновић и додаје да ће Пролетер код њега имати приоритет.

Leave a Reply

Your email address will not be published.