Прво песничко вече пензионера

1 min read

ЈОШ УВЕК ИМАМО ШТА ДА ПОКАЖЕМО:

Наши наjстарији суграђани уз помоћ колега из Удружења Месне заједнице Доњи Град, у суботу су, у просторијама Феријалног клуба, организовали прво песничко вече.

Ови људи, пребогатог искуства и веће душе, видно одушевљени читавом идејом и реализацијом исте сложили су се да их треба што чешће организовати.
“Ово песничко дружење је проистекло из радне активности нашег месног одбора, Удружења Месне заједнице пензионера Доњи град. Ово је наша прва активност ове врсте. Ми стално у нашим годишњим плановима предвиђамо бројне активности. Пензионери и даље имају шта да покажу. Има пуно талената који могу овако да задовоље, док постоје и они којима је потребан већи простор и веће место, на шта ми немамо право у овој пензионерској Градској организацији, на нашу велику жалост. Посебно бих се захвалила нашој Мици Пајкић као једном од организатора, на овом дружењу као и председнику Феријалног клуба Александру Николићу” казала је секретар пензионера Доњи град, Добрила Миркаило.
“Много Вас волим пријатељи моји! За узврат ништа не тражим, Ваш дивни осмех да ми пружите, то мени много, много значи” – дивним речима отворила је дружење Милица Пајкић.
Убрзо након ње, своје песме су рецитовале Бранка Тирнанић, Мира Цветковић, Драгица Добријевић, Марић Љиљана, Сања Манчић и Милорад Ћића Дамјановић. Теме су биле разнолике: од првих дана у војсци, преко љубави према мајци, деци или завичају до догађаја попут НАТО бомбардовања.
Дружењу су присуствовали Манојловић Злата, председница Удружења Желвоз као и Рашић Мирослав, пензионер из Месне заједнице Папазовац, који је дао предлог да се оваква дружења организују што чешће, једном месечно, али и понудио да буде један од организатора следећег дружења у својој месној заједници.
Бранка Тирнанић је најавила своју четврту збирку песама након три издате “Жубора потока”, “Жубора љубави” и “Жубора живота”. Ова песникиња из Крњева подржала је предлог господина Рашића са надом да ће се овакав вид дружења заживети.
“Драго ми је што сам део овог сјајног колектива. Иако нисам често у Смедереву волела бих да постанем члан организације пензионера и будите сигурни да ћу увек бити ваш гост” – поручила је Бранка.
Мира Цветковић је у част Матије Бећковића прочитала своју песму “Матија” и цитирала нашег великог песника речима да “свако ко чита и пише поезију заслужује да буде витез поезије”.
“Све ово што смо чули и видели вечерас дира душу и срце. Тешко је одолети, а не рећи да носи изванредан утисак. Ова жива реч писана раније или скорије остаје трајна успомена. И све дотле, док та писана реч, писана вашом руком, стоји записана, гарантује да Србију нико не може да покори, да Србију нико не може да уништи и да даље можемо само да се надамо сјају. Надам се још бројним приликама у којима ће се ваша писана реч чути. Хвала вам још једном. Богатији смо за све ово што смо данас чули.”, закључио је Владимир Павловић, председник комисије за информисање.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.