Одлучио синдром губитника

ОДБОЈКАШИЦЕ СМЕДЕРЕВА ПОРАЖЕНЕ ОД ГИМНАЗИЈАЛЦА ИЗ КРАЉЕВА ПРЕД СВОЈИМ НАВИЈАЧИМА

Одбојкашице Смедерева поклекле су још једном пред својом публиком. У мечу 15. Кола Прве лиге Србије Смедеревке су поражене од Гимназијалца из Краљева резултатом 3:0, по сетовима 27:25, 25:22 и 27:25.
Смедеревске одбојкашице пропустиле су велику прилику да шест кола пре краја првенства, у директном окршају са екипом са дна табеле, обезбеде опстанак у прволигашкој конкуренцији. Одбојкашице Смедерева имале су велику предност у првом сету и деловало је да ће против Краљевчанки лако до стартног вођства. Нажалост, у одлучујућим моментима спретније и храбрије биле су гошће које су, тако се бар чини, више желеле победу и са много мање психолошког притиска одиграле ову утакмицу. На другој страни, тренер смедеревских одбојкашица није могао да рачуна на Марију Бучевац али у томе није желео да тражи оправдање.
– У свих пет досадашњих утакмица, које сам ја водио, нисмо били комплетни. Уз то, чини ми се да нам се у екипу полако увукао губитнички синдром проузрокован великим бројем пораза. Имамо још увек све победе више у односу на Лесковац и мислим да ће само то бити довољно да се и догодине такмичимо у Првој лиги Србије – сматра Никола Јерковић тренер смедеревских одбојкашица.
Одбојкашице Смедерева у наредном колу гостују екипи Клека која тренутно води на табели и све осим њихове максималне победе било би равно сензацији. После 15 одиграних кола одбојкашице Смедерева заузимају 10. Место, прво изнад места која значе губитак прволигашког ранга.

Leave a Reply

Your email address will not be published.