Стојановић Аврамовићевој: Нисте коректни!

 И ТО СЕ ДОГАЂА:

Пред сам крај заседања, Скупштина коју је иначе, према речима једног опозиционог одборника обележила коректна атмосфера у којој се „лакше дише“, севнуле су варнице и то на релацији СНС –СПС. Све је почело излагањем шефа одборничке групе социјалиста, а на тему безбедности у саобраћају:

Милован Костић: Говорићу само за средину из које долазим, ту се није бог зна шта урадило и даље тврдим да се никакве мере не предузимају да се обезбеди део од друге железарине капије до друге Липске рампе. Ја и даље упозоравам да тамо има много деце, не знам ко треба да се укључи, али не може камион који вози од железаре да нема обавезу заустављања, а тамо бришу као метак. Лепо је урађена пешачка стаза од друге Липске до Радинца, али сада тамо нема где да се прође јер имате несавесне возаче који се стално паркирају, па они што држе продавнице, пиљаре, заузели су јавне површине.
Јасна Аврамовић: Увек сам фасцинирана како сада све проблеме желимо да решимо, а имали смо шансе годинама, па их не решисмо. Кад добијемо тротоар – јесте леп, али ни то није добро. Користимо говорноцу за оно што није надлежност града и за шта знамо да не одлучујемо ми. Можемо да сугреишемо и тражимо али то не значи да ћемо то и добити. Мићо, толико сте били председник месне заједнице, 20 година сте у власти и сад ви дођете мени да кажете – хајде да сугеришемо. Било је дана када сте имали вашег министра полиције, па што нисте тад сугерисали. Мислите да је неко чаробњак из Оза који може да уради нешто што није 50 година урађено. Да ли је могуће да и кад направимо два корака напред ви се сетите нечега и онда опет идемо назад. Ви сте као шеф одборничке групе, могли да решите нешто, да напишете, пошаљете… Дођете и причате овде, а при томе знате да град није у могућности да постави ни једну зебру, лежећег полицајца, аутобуско стајалиште, ни семафор један.
Бранче Стојановић: Морам да се умешам, заиста је некоректно, градоначелнице, да на овакав начин наступате према шефу одборничке групе која данас подржава све што је на дневном реду. Ни једног момента није рекао да је лоше рађено само је указао на неке ствари које ипак нису све у ингеренцији ресорних министарстава. Чак и опозициони одборници похваљују данашњи рад на Скупштини, ви на крају, сада са толико гнева о нечему што нисте у праву. Човек је лепо рекао, нисте га слушали. Ради се о тротоару, похвалио је то, али тамо се паркирају, наша је надлежност што тамо има нелегалних продаваца и тезги, стоје низ пут продавци који постављају робу он је само указао на могућност да то угрози животе људи. Извините молим вас, ако ви мислите да овде ни један одборник не треба да дискутује ништа то онда реците, али најмање је корекно да на овакав начин завршавамо овакву скупштину. Беспотребно. И то није први пут. Ми шта – имамо, део власти и то коректно са вама договарамо, онолико колики нам је капацитет.

Leave a Reply

Your email address will not be published.