Бранежац: Нико неће бити оштећен

1 min read

УКОЛИКО ОСТАНЕ НА СНАЗИ ОДЛУКА О СЕЛИДБИ СМЕДЕРЕВА И МИХАЈЛОВЦА У ПОДУНАВСКУ ОКРУЖНУ ЛИГУ ФС ПОДУНАВСКОГ ОКРУГА ДОНЕО ОДЛУКУ О ПРОШИРЕЊУ ЛИГЕ

Одлука да се Смедерево и Михајловац спусте два ранга ниже, прави хаос у свим лигама, од Српске, преко Зоне Дунав до Окружне лиге – каже за Наше новине Саша Бранежац председник Подунавског фудбалског савеза. Тим поводом је, одмах по објављивању одлуке о избацивању два смедеревска српсколигаша из Српске лиге Запад, одржан састанак представника сва три фудбалска савеза из Подунавског округа. Тада је договорено да ниједан клуб не сме да трпи санкције и биде оштећен због случаја Смедерева и Михајловца.
-Донели смо одлуку да, уколико казна остане на снази, да се лига прошири за онолики број клубова колико буде потребно. Ми сада имамо бараж утакмице које се играју у недељу у среду и тиме завршавамо нашу Окружну лигу. Постоји могућност да нам више од једног клуба уђе у Зону. Самим тим ослобађа се место за попуну Зоне. Ако се већ догоди да Смедерево и Михајловац оду у Подунавску окружну лигу, сматрам да та места треба да попуне клубови из нашег савеза. Има много калкулација, могуће је да Борац из Раље остане у зонском рангу такмичења, није искључено да Лозовик уђе као другопласирани из Подунавске окружне лиге и да не мора да игра бараж. Последња опција је проширење лиге, али клубови могу да буду мирни. Сви који су на терену изборили опстанак не морају да брину о својој судбини – наглашава Бранежац.
У међувремену у недељу 25. јуна у 17.30 у баражу за попуну Окружне лиге састаће се Осипаоница и Ландол, а реванш утакмица на програму је у среду у истом термину у Ландолу.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.