Смедеревцима три одличја

УПРКОС ЛОШИМ ВРЕМЕНСКИМ УСЛОВИМА У ЧУРУГУ ОДРЖАНО ДРУГО КОЛО ОМЛАДИНСКЕ ЛИГЕ У ВЕСЛАЊУ

Чуруг је прошле суботе био домаћин другог кола Омладинске лиге Србије које су организовали Веслачки савез Србије и Веслачки клуб Чуруг. Такмичење у Чуругу окупило је 128 пионирских и кадетских посада из 13 српских клубова Бегеја 1883, Галеба, Графичара, Данубиуса 1885, Зренекса, Палића, Партизана, Саве, Смедерева, Сребрног језера, Тамиша, Црвене зведе и Чуруга. У таквој конкуренцији ВК Смедерево је освојио три медаље, од сваке боје по једну.
Најсјајније одличје припало је Андрији Јевтићу у кадетском дубл скулу са Николом Сребром из Галеба. Сребрно одличје у четверцу за кадете припало је Алекси Гаровићу, Николи Солдатовићу, Тодору Марковићу и Мирославу Јовановићу. До бронзе су довеслали у пионирском дубл скулу Душан Поповић и Петар Самарџија чланови другог двојца ВК Смедерево. У финалу су веслали још Андрија Јевтић у кадетском скифу ( четврто место), Младен Вукашиновић и Божидар Ковачевић у пионирском дубл скулу (четврто место) и Тодор Марковић и Никола Солдатовић у кадетском двојцу без кормилара (четврто место).
Треће коло Омладинске лиге Србије одржаће се 26. августа. У међувремену смедеревске веслаче очекује учешћче на традиционалној интернационалној регати Војводина опен која ће се крајем јуна и почетком јула одржати на Палићком језеру.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.