Дођите “на кафу” у Центар за културу

ОТВОРЕНА НОВА ИЗЛОЖБА:

У Галерији Центра за културу отворена је изложба “На кафи” младе уметнице Анђеле Петровски.

Тему “Кафа” одабрала је зато што је кафа инспирише како у фотографском раду, тако и у животу. “Некада је живот једноставан. Некада су лепе ствари у животу једноставне и за њих се не треба изборити или их заслужити. Рецимо, испијање кафе… Много тога се врти око кафе. Уз кафу се деле приче, смех, туга, пословне расправе, уговара се, разговара, расправља, упознаје… Фасцинира ме тај доказ да можда и конфликти и све разлике заправо нису битне, нити требају бити, само док је поштовања и дељења тих момената разумевања који су кључни у међуљудским свакодневним односима” – поручује ауторка.
Анђела Петровски рођена је у Београду, где је завршила Школу за дизајн и дипломирала на Факултету примењених уметности, Одсек фотографије.
Тренутно је мастер студент на истом одсеку. Бави се аналогном и дигиталном фотографијом, а кроз искуства у свим пољима фотографије усавршава се и осамостаљује на пољу документарне и репортажне фотографије.
Учесница је бројних групних изложби, а реализовала је три самосталне. Учесница је у пројектима “Око Србије”, “Виа Понтика”, “Кварнер” и многим другим радионицама.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.