Смедерево – град ударних рупа

ПОКРЕТ ДВЕРИ У СМЕДЕРЕВУ:

Новија историја путне инфраструктуре у Смедереву не памти да је средину јуна месеца дочекао оволики број ударних рупа – сматрају у смедеревском Покрету Двери.

Ударне рупе се налазе широм Смедерева, а посебно је критично стање у приградским и сеоским насељима. Грађани Смедерева се са овим проблемом свакодневно суочавају.
Шта је разлог очајног стања путне ифраструктуре у Смедереву?
Да ли је узрок оваквог стања путева у Смедереву ликвидација ЈП Дирекције за изградњу, урбанизам и грађевинско земљиште? Јесу ли томе допринеле и недефинисне надлежности предузећа која су преузела задужења бивше Дирекције, или можда она једноставно нису у стању да на та задужења одоговоре?
Ово није тек критика критике ради. Доказ за то су ударне рупе на које наши суграђани свакодневно наилазе. Ово је позив за градоначелницу Смедерева и комплетно Градско веће да се ове појаве што пре санирају, у интересу свих грађана Смедерева.
ГО Двери Смедерево верује да власт не сме себи да дозволи да игнорише овакве појаве. Интерес свих нас је уређено и функционално Смедерево. Са оволиким бројем ударних рупа, оно је врло далеко од тога. Иако много тога у граду не функционише како ваља, ипак верујемо да није превише очекивати да у другој деценији 21. века макар ударне рупе буду саниране. Ако јесте, онда наш град трпи последице озбиљног нефункционисања надлежних институција. А ако је тако, поставља се питање у чему је онда њихова сврха?

Leave a Reply

Your email address will not be published.