Зечевић гледа у небо

ВРЕМЕНСКЕ (НЕ)ПРИЛИКЕ ОМЕТАЈУ ПЛАН ПРИПРЕМА ФК СМЕДЕРЕВО

Фудбалери Смедерева започели у припреме за други део првенства Српске лиге Зпад 25. Јануара. Припреме протичу у најбољем реду, каже за Наше новине Милорад Зечевић, стратег Смедереваца упркос чињенице да су временске прилике диктирале темпо припрема.
– Шта је ту је. Зимски су услови. Користимо максимално оно што имамо у овом тренутку. Нисмо често излазили на терен јер је све било залеђено и углавном користимо Дворану Смедерево и Спортски центар да радимо. Нисмо желели да ризикујемо неку повреду приликом рада на отвореном и за сада углавном радимо у Дворани и на Спортском центру – каже Милорад Зечевић.
У међувремену, већих кадровских промена није било у екипи Смедерева. Станић је отишао у Македонију, а у екипу се вратили Бастајић и Младеновић. Та чињеница је кључна у оцени Зечевића да се Смедерево још увек не одриче борбе за врх табеле и пласман у Прву лигу Србије.
– Иако имамо 11 бодова заостатка за првопласираним Радничким не одричемо се борбе за сам врх. Одиграли смо први део првенства на једном високом нивоу. Нисмо имали среће на неколико утакмица али то је фудбал. Можда нам се све врати у овом другом делу. Остао нам је костур екипе, вратио се искусни Бастајић и још много има да се игра. Много је бодова у игри. Идемо од утакмице до утакмице – сматра Зечевић.
Зечевић је задовољан тренутним играчкм кадром и једино се тражи искусан нападач који би на прави начин помогао младим повратнику Милентијевићу. У међувремену до наставка првенства и прве утакмице са Лозницом смедеревске фудбалере очекују још три контролне утакмице. На прве две провере Смедеревци су одиграли два пута нерешено. Са Провом је било 1;1, а на другој провери, минуле суботе, изабраници Милорада Зечевића одиграли су у Крушевцу са Трајалом 2:2. Смедеревци су водили головима Васића и Младеновићаа 2:0 до 87. Минута. У завршници меча Зечевић је пружио прилику резервистима што је домаћин искористио и на крају изборио нерешен резултат.
– Против Прова сам више гледао како изгледамо на физичком плану. Исто је било и са Трајалом. До почетка првенства чекају нас утакмице са Сопотом на терену са вештачком травом, затим играмо са Радничким из Свилајнца, али још не знамо да ли на нашем или њиховом терену. Генерална провера биће утакмица са Железничаром из Панчева – завршава причу за Наше новине Милорад Зечевић тренер смедеревских фудбалера.

Leave a Reply

Your email address will not be published.