Пао са моста због (не)постојеће ограде

МЛАДИ ВРАНОВАЦ ЗАДОБИО ТЕЖЕ ТЕЛЕСНЕ ПОВРЕДЕ:

Младић из Вранова, Томислав Николић повредио се прошле недеље када је пао са моста крај кога се ради на постављању водоводних инсталација. Сматра да су за то одговорни извођачи радова и мада налаз инспекције није охрабрујућ, одлучан је да, ако треба, правду потражи на суду. У томе ће му можда помоћи и записник полиције…

Прошле недеље, на општинском путу од Радинца према Вранову, враћајући се из друге смене, Врановац Томислав Николић гурао је, ка кући свој бицикл. На деоници крај моста, где се тренутно изводе радови на постављању водоводних инсталација, остао је, како каже без тла под ногама и пао у раскопан јарак задобивши озбљне повреде. Како прича за наш лист, место на коме се то догодило није било довољно обезбеђено, а уз то је било веома мрачно…
Током јутра се обратио Хитној помоћи где су му констатоване теже повреде, остао је без једног зуба, два су поломљена, задобио је повреду вилице и већу посекотину горње усне. Такође, позвао је и Саобраћајну полицију и саобраћајну инспекцију града, сматрајући да ће њихов налаз помоћи да се докаже да је предузеће које спроводи ове радове, направило пропуст и да градилиште није безбедно за пролазнике. Фотографије које је донео у нашу редакцију сведоче о томе да је „заштита“ – обична наранџаста пластична трака, заиста пар метара била померена како би била привезана за мост, али надлежни инспектор је констатовао да је, бар из угла његовог посла, немогуће са сигурношћу утврдити да се све одиграло онако како Томислав каже:
Да, један део заштитне одграде је, у том делу где он тврди да је пао, заиста био померен, дужином од неких пет, шест метара и привезан за ограду моста. Теоретски, постоји могућност да се тако нешто десило, али је немогуће то утврдити са сигурношћу. Надзорни орган предузећа које изводи радове тврди да је постојала баријера коју пак, ми, инспекцијским прегледом нисмо нашли. Да ли је заиста постојала раније или није, да ли је нестала у међувремену, што је такође могуће или се нешто друго догодило, то, са сигурношћу не могу да тврдим, баш као што се може у питање довести и прича младића који је пријавио случај. Ја сам имао прилике да га видим, знам да је задобио теже телесне повреде, жао ми је због свега што му се догодило, али ми не можемо са сигурношћу да кажемо да се те ноћи одиграло све тако како је он описао, на терен смо изашли тек наредног дана, када нас је обавестио. Дакле, на основу онога што сам утврдио постојала је могућност, имајући на уму и да тај део пута није осветљен, али то није извесно – каже Саша Петровић, саобраћајни инспектор.
Најкраће речено, додаје инспектор, грешка Томислава Николића била је у томе што није одмах позвао Саобраћајну полицију, која би на лицу места сачинила записник и утврдила чињенично стање. Међутим и то што је полиција наредног јутра изашла на терен, имало је ефекта. Како сазнајемо, полицијски записник је предат тужилаштву коме је сада препушетно да процени има ли основа за покретање поступка и евентуално кажњавање несавесних.
Већ наредног дана, ово место је додатно обезбеђено мрежом. Колико је ово адекватан вид заштите, посебна је прича, као што је и проблем за себе чињеница пешаци, туда, очигледно, на даље морају коловозом.
Саша Николић, отац повређеног младића нам је рекао да је након што се све одиграло покушао да се са извођачем радова нагоди за износ довољан да Томислав бар може да плати поправку зуба, али су како каже, они то одбили након консултација са адвокатима. Николићи су пак одлучни у намери да правду у том случају потраже на суду тако да ће, како најављују свакако поднети тужбу не само због Томислава већ и због свих других убудуће јер је како поручују, овако нешто могло да се догоди било коме.

Leave a Reply

Your email address will not be published.