Ђак генерације на поклон добија лаптоп

1 min read

ОШ „БРАНИСЛАВ НУШИЋ“ НАСТАВЉА ТРАДИЦИЈУ НАГРАЂИВАЊА НАЈБОЉИХ

У данашње време кризе вредности прави је изазов васпитавати младе људе и усмеравати их у правцу развоја личности и успеха. Основна школа „Бранислав Нушић“ не одустаје од неговања лепе традиције награђивања најбољих.

Ове године се за титулу ђака генерације такмичило пет вуковаца, ученика успешних како у обавезним тако и изборним предметима, али и у спорту. Одлуком Наставничког већа награђен је најбољи међу најбољима, Лука Милутиновић. Овај ученик, за кога наставници тврде да је један од најбољих у историји школе, за време свог основно-школског образовања освојио је 34 награде. Он је на свим такмичењима на којима је учествовао, заузео једно од прва три места, а знање је показао из физике, хемије, историје, географије, биологије, српског језика и математике. Лука је, за свој успех, рад и залагање, поред захвалнице и комплета књига, на поклон добио и персонални рачунар – лаптоп који ова школа већ неколико година заредом додељује најбољем ученику генерације. Ова награда ће му свакако добро доћи јер је уписао Математичку гимназију у Београду, па ће помоћу овог уређаја бити у току са најновијим дешавањима из области математике и рачунарства, што ће му омогућити нове успехе у даљем школовању.
Поред Луке Милутиновића, добитници Вукове дипломе, за одличан успех и изузетне резултате су Теодора Чакаревић, Јана Сталетовић, Ксенија Милановић и Наталија Миладиновић, која је проглашена и за спортисткињу генерације. Осим ње титулу најбољег спортисте понео је Ђорђе Ковач. Посебне дипломе из наставних предмета добило је чак 27 ђака. Сви они награђени су вредним књигама. Григорије Радовановић, мали матурант ове, а будући ученик средње музичке школе, похваљен је за изузетне резултате постигнуте како на општинским, републичким тако и на престижним међународним такмичењима солиста на хармоници.
Ова група награђених показала је одлично учење и владање за време свог основно-школског образовања, а по резултатима на завршном испиту, заузели су друго место иза својих вршњака из ОШ „Димитрије Давидовић“.
За успешне резултате ђака, свакако су заслужни и вредни наставници ове школе, који су успели да препознају и подрже различита интересовања, таленат, рад и залагање ученика. Иначе, ова школа једна је од ретких у нашем граду, која захваљујући добром менаџменту, успева да свој рад организује тако да осам учионица опреми клима уређајима, исто толико има и телевизоре, а у три кабинета су интерактивне табле и наставна средства.

Leave a Reply

Your email address will not be published.