И Смедеревци у небо послали балоне…

1 min read

ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕЦЕ ОБОЛЕЛЕ ОД РАКА

Из око 40 градова у Србији, 15. фебруара, у знак подршке деци оболелој од рака, али и сећања на оне који нису са нама, у небо су полетели балони. Тачно у подне, акција је одржана и у Смедереву.

Наставак кампање „И ја се борим“ Смедеревце је окупио на градском тргу. Одзив је као и у већини осталих места био велики, а организатори су са задовољством објавили да је за нешто више од два сата, у 40 градова, у „НУДОР-овим касицама“ прикупљено 2,2 милиона динара, не рачунајући донације у виду СМС порука које ће тек бити сумиране.
Ове године, кампању је подржао велики број познатих личности, новинара, глумаца, певача, спортиста, клубова и сви они су на терену том приликом представили акцију „Старе ствари за нову наду“ која је тада и отпочета, а трајаће до 15. маја.
Наиме, сви који желе да донирају средства за другу фазу изградње новог дечјег хемато-онколошког одељења у Нишу, моћи ће то да учине преко Хало огласа.
Поступак је једноставан – донатори на огласе постављају предмет који им није потребан, уз тражени износ. Купљени предмет новом власнику доставља курирска служба, а новац који је уплатио, одлази на рачун НУДОР-а. Било да сте продавац или купац, на тај начин у сваком случају постајете донатор Националом удружењу родитеља деце оболеле од рака.
На жалост, статистика говори да смо, по малигнитету код деце на првом месту у Европи. Свакога дана, у нашој земљи, од неког облика рака оболи једно дете, а сваке недеље, по један малишан изгуби битку… Борба је и те како могућа јер је стопа преживљавања у развијеним земљама 84%, док је у Србији то око 70%.
Кључна је рана дијагностика, лечење и праћење последица лечења, а за родитеље је важна и могућност удруживања и сазнање да нису сами у тој борби, што НУДОР на броје начине подршке и остварује.

Leave a Reply

Your email address will not be published.