Улажемо максималне напоре да што пре почнемо са радом

1 min read

НАШЕ НОВИНЕ САЗНАЈУ: ФЖВ ЖЕЛВОЗ ОСТАЈЕ РЕМОНТЕР ЖЕЛЕЗНИЧКИХ ВОЗИЛА

– Наши планови су да што пре завршимо све припреме и отпочнемо са обављањем основне делатности, а то је ремонт и одржавање железничких возила – каже у интервјуу за Наше новине Милорад Стојковић, директор Желвоза

Продаја ФЖВ Желвоз београдској компанији Виктори солушнс д.о.о. подигла је приличну прашину на појединим порталима и друштвеним мрежама у Смедереву. О новом власнику пише се и говори углавном у негативном контексту, с тим да се притом не чује и глас друге стране – представника фирме Виктори солушнс д.о.о. У потрази за одговорима на многа од питања, првенствено о даљој судбини ФЖВ Желвоз, поразговарали смо са Милорадом Стојковићем, генералним директором ФЖВ Желвоз.

Ваша компанија мало је позната смедеревској јавности, а интересовање је велико након куповине ФЖВ Желвоз. Како би представили сами себе…!? И да одмах разрешимо дилему: да ли сте ви једини купац? Ако нисте, ко су купци ФЖВ Желвоз и у ком проценту?

-Виктори солушнс д.о.о. је приватна фирма која се бави спољнотрговинским пословима и инвестиционим пројектовањем. Виктори солушнс је једини и стопроцентни власник Желвоза.

Шта је превагнуло да донесете одлуку о учешћу у процесу куповине ФЖВ Желвоз, с обзиром на основну делатности којом се бавите?

-Процена менаџмента фирме била је да би куповина фирме Желвоз био добар и перспективан пројекат. Један од кључних фактора за доношење одлуке о куповини Желвоза је и тај да данас има велики број стручних радника који немају запослење и да се почетак процеса рада може брзо организовати.

Шта планирате да учините са купљеном имовином? Да ли ће бити настављена основна производна делатност Желвоза, ремонт железничких возила?

-Сва имовина је била и остаје власништво фирме Желвоз. Наши планови су да што пре завршимо све припреме и отпочнемо са обављањем основне делатности, а то је ремонт и одржавање железничких возила.

Поред фабрике у поседу ФЖВ Желвоз била је и друга имовина. Шта планирате да учините са тим делом имовине?

-Да, фирма Желвоз, поред имовине која је у функцији основне делатности, има и део имовине која је затечена у лошем, девастираном стању. Први кораци усмерени су ка обезбеђењу и заштити од даљег пропадања. Циљ нам је да и ту имовину ставимо у функцију за коју је и била намењена.

Шта ће бити са дуговима ФЖВ Желвоз према запосленима, бившим радницима, добављачима, држави…?

-Агенција за лиценцирање стечајних управника продала је фирми Виктори солушнс правно лице Желвоз ад у стечају. Према важећим законским актима правни следбеник свих обавеза правног лица Желвоз ад у стечају је Агенција, односно преостала стечајна маса.

Заједно са вама у куповини је учествовала италијанска компанија Ћимолаја, која је својевремено за своје потребе уредила највећу производну халу Желвоза. Да ли Италијани остају да раде у закупљеној хали?

-Ја сам покушао да успоставим контакт са представницима фирме Ћимолаја, али до данашњег дана од њих немам одговор.

На неким порталима и друштвеним мрежама разна су нагађања о даљој судбини фабрике. Неки иду толико далеко да тврде да ћете комплетну имовину распродати како би остварили лаку зараду. Како гласи ваш одговор на те и сличне тврдње?

-Поједини медији наводе разне шпекулације и дезинформације. Све што вам данас могу рећи са сигурношћу је то да је Желвоз купљен да би радио послове из своје основне делатности. И не планирамо отуђење имовине.

Шта се тренутно догађа у фабрици и који су ваши први наредни потези?

-У фабрици је данас врло живо и активно. До краја месеца јула планирамо да упослимо више од 90 радника. Кренули смо од чишћења круга и свих погона, прикључења електричне енергије, тестирања опреме и машина. Паралелно са овим активностима радимо на уговарању нових послова и припреми за тендере у јавним предузећима.

Да ли, на крају, желите још нешто да поручите смедеревској јавности?

-Уложили смо максималне напоре да што пре почнемо са радом. Потрудићемо се да будемо коректан послодавац и планирамо да наставимо запошљавање нових радника у наредним месецима.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.